Advert

HKM SAœRECi DEĞERLENDiRDi

Ergani Hilar Kültür Merkezi (HKM), son dönemde ülke ve bölge genelinde gelişen süreçle alakalı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

HKM SAœRECi DEĞERLENDiRDi
Bu içerik 3368 kez okundu.

Hilar Kültür Merkezi önünde gerçekleşen açıklamaya BDP ilçe teşkilatı ile Kurdi- Der Ergani temsilciliği de destek verdi.

            Hilar Kültür Merkezi yöneticisi Remziye Söker’in son dönemdeki gelişmeleri değerlendirdiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Son birkaç aydır PKK Lideri Sayın Abdullah Öcalan ile devlet arasındaki görüşmeler bir müzakere sürecine çevrildi. Sayın Öcalan’ın 21 Mart Nevruz’undaki tarihi çağrısının ardından PKK ateşkes ilan etti ve sınır dışına çekilmesinin koşulları tartışılmaktadır. Ancak son birkaç aydır bölgemizde ve kentimizde yaşanan gelişmeler, gençlerimizin hayatlarını kaybettiğini gösteriyor. Dicle Üniversitesindeki öğrencilerin son birkaç gündür ortaya koyduğu tutum aslında tüm halkımıza ve demokrasi güçlerine örnek olması gereken bir tutumdur. Öğrenciler, müzakere sürecinin, barış sürecinin ancak mücadele ederek ilerleyebileceğini bizlere bir kez daha göstermiştir. Bugün de üniversitelerde eylemler gerçekleştiren devrimci Kürt öğrencilerini selamlıyoruz ve yanlarında olduğumuzu da belirtiyoruz” dedi.   

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak