Advert

Ağırbaş, Ergani'de incelemelerde bulundu

Ergani ilçesinde bu yıl eğitim alanında yürütülecek yatırım çalışmalarını inceleyen il Milli Eğitim Müdürü M. Hadi Ağırbaş, Erganiç™nin eğitimde hedeflenen düzeyde başarı sağladığını söyledi.

Ağırbaş, Ergani'de incelemelerde bulundu
Bu içerik 3296 kez okundu.

 

Ergani’de bu yıl hayata geçirilecek okul projeleri hakkında Ergani Haber’e özel açıklamalarda bulunan il Milli Eğitim Müdürü M. Hadi Ağırbaş, Ergani’ye okul yaptırılması için aktarılan ödeneğin, ildeki tüm yatırım programlarının yaklaşık 10’da 1’ine tekabül ettiğini belirtti. Ergani’de 2013 yılı yatırım programı kapsamında, biri 180 derslikten oluşan dev kampus olmak üzere; 22 adet yeni okul projesinin hayata geçirileceğini ifade eden Ağırbaş, Bu projelerin hayata geçmesiyle birlikte ilçedeki derslik sıkıntısının önemli ölçüde azalmış olacağını söyledi.

EĞiTiMDE DEV PROJELER

Diyarbakır il Milli Eğitim Müdürü M.Hadi Ağırbaş, Müdür Yardımcısı Metin Direk ile birlikte Ergani ilçesini ziyaret ederek, ilçede yürütülen eğitim yatırımlarını inceledi. ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey’den yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan heyet daha sonra Kaymakam Erdinç Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ergani’de bu yıl hayata geçirilecek okul projelerini değerlendiren il Milli Eğitim Müdürü M. Hadi Ağırbaş yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu yıl ilçemize çok sayıda okul kazandırılması için ciddi bir kaynak aktardık. Ergani’ye 213 dersliğe tekabül eden 22 okul yapılacak. Bunların 16 tanesini bu yıl programa aldık. Ergani’ye eğitim için aktarılan kaynak, ildeki tüm yatırım programlarının yaklaşık 10’da 1’ine tekabül ediyor. Bu projelerin hayata geçmesiyle birlikte ilçemizin derslik sıkıntısı önemli ölçüde azalmış olacak. Derslik sayısı arttıkça eğitim ve öğretimde kaliteyi beraberinde getirecektir” dedi.

“ERGANi EĞiTiMDE BAŞARILI”

            Diyarbakır’ın diğer ilçelere göre eğitimde başarı düzeyi en yüksek ilçesi Ergani olduğunu belirten il Milli Eğitim Müdürü M. Hadi Ağırbaş; “Başta Sayın Kaymakam olmak üzere, Milli Eğitim Müdürümüz ve Milli Eğitim personelimizin üstün gayretleriyle Ergani eğitimde hedeflediğimiz düzeydedir. Bu bağlamda Milli Eğitim yönetim kadrosundaki arkadaşlarımızı gayretlerinden dolayı kutluyoruz” dedi. Ergani’de eğitim alanında tüm branşlarda yüzde 20 oranında başarı sağladıklarını ifade eden ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz ise yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “Biz bölgede genel anlamda eğitimde çok öncü ve okuma oranı yüksek bir ilçeyiz. ilçemizi eğitimde hak ettiği yere getirebilmek için arkadaşlarımız oldukça gayret sarf ediyor. Geçen yıl sınav sonuçlarına göre sağladığımız başarı oranı yüzde 20 civarında. Bu oran geçen yılki hedefimizin çok üzerindedir. Ergani’de eğitimde bir ilerleme ve heyecan olduğunu görüyoruz. Bu seneki hedefimizin üzerine çıkabileceğimize inanıyorum. iyi sonuç almaya odaklıyız” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?