Advert

HAœDA PARç™DAN GA–RKEMLi AA‡ILIŞ

Hür Dava Partisi (HAœDA PAR) Ergani ilçe Teşkilatının açılışı coşkulu bir kalabalık eşliğinde gerçekleştirildi.

HAœDA PARç™DAN GA–RKEMLi AA‡ILIŞ
Bu içerik 3858 kez okundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz ve parti yetkililerinin katıldığı açılışta, Genel Başkan Hüseyin Yılmaz, il Başkanı Vedat Turgut ve ilçe Başkanı birer konuşma yaparak Ergani halkını Hür Dava Partisine destek vermeye çağırdılar. Partisinin Ergani ilçe Teşkilatının açılışına katılan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, açılış töreninde partililere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye’de yaşanan sıkıntı ve huzursuzlukların kaynağının Ulus Devlet projesi olduğunu söyledi.  
  Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan açılış programında kısa bir konuşma yapan Hüda Par Ergani ilçe Başkanı M.Emin Buran, amaçlarının halka ve hakka hizmet olduğunu belirterek, herkesin eşit ve adil haklara sahip olabilmesi için çalışacaklarını söyledi. Daha sonra söz alan il Başkanı Vedat Turgut ise kitleye hitaben yaptığı Kürtçe konuşmada, hak bir dava için yola çıktıklarını, esas hedeflerinin islam istikametinde halka hizmet olduğunu söyledi. Müslüman Türk ve Kürtlerin dindarlıklarından dolayı zulme uğradıklarını belirten Turgut, parti olarak herkesin serbest bir şekilde inançlarını ve kültürlerini yaşaması için çalışacaklarını söyledi.
  “ULUS DEVLET SiSTEMi ÇÖKMEK ÜZEREDiR”
  Partisinin Ergani ilçe Teşkilatı açılışında konuşan Hüda Par Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, Türkiye’de yaşanan sıkıntı ve huzursuzlukların kaynağının Ulus Devlet projesi olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti: “Bozulma nereden başlamışsa meseleyi oradan ele almak lazım. Bozulma 1924 Anayasasıyla başladı. ‘Devletin Dini islam’dır” ibaresi 1924 Anayasasından çıkartıldı. Kürt, Türk, Laz, Çerkez gibi bu ülkenin tüm asli unsurları mecliste temsil edilirken, bütün kavimler bu süreçte inkâr edilmeye başladı. Ve sadece Türklük üzerine bir sitem kuruldu. Türkiye’de yaşayan herkes Türk kabul edildi. Hem bu toprakların insanlarının dinine savaş açıldı. Hem de bu coğrafyanın insanları kendi diliyle konuşamaz oldu. Böylece yıllar yılı süren bir zulüm dönemi yaşadık. ‘Milli Şef’ dönemini yaşayanlar bunu çok iyi bilirler. Kuran’ı Kerim’lerin ahırlarda saklandığını unutmadık. Bu Ulus Devleti projesi bu halka bunları yaşattı. Bugün bu Ulus Devlet projesi çökmek üzeredir. Çünkü artık sorunlara yeni sorunlar eklemekten başka bir işe yaramıyor. Devlet de bunun farkında. Bu nedenle biz parti programımızda öncelikle inanç özgürlüğünü istiyoruz. Halkımızın inancı olan islam’ı değerlerin toplamda yaşanılır olması için mücadele veriyoruz. Öte yandan değişik etnik kimliklerin bir arada, kardeşçe yaşayabilmeleri için projeler ürettik. Yıllarca süregelen inkâr ve asimilasyonun bitmesi için, devletin öncelikle islam’la barışması gerekmektedir. Nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede devletin islam’la barışmaması büyük bir zulümdür” dedi.
  “DEVLET MÜSLÜMAN VE KÜRT KiMLiĞiNi TANIMALI”
  Devletin Kürt kimliğini anayasal güvence altına alması gerektiğini belirten Genel Başkan Hüseyin Yılmaz, konuşmasının devamında: “Devletin yıllardır bu bölgede ötekileştirdiği Kürt kimliğiyle barışmasını istiyoruz. Kürtlerin Türklere tabi olacağı bir devlet sistemi istemiyoruz. Bir tarağın dişleri gibi eşit olmak istiyoruz. Dolaysıyla Anayasada hem islam anlayışının hem de Kürt kimliğinin teminat altına alınmasını istiyoruz. Hür Dava Partisi olarak biz, hem halkımızın inancına olan baskıları reddediyoruz; hem de etnik kimliğine olan baskıları reddediyoruz” şeklinde konuştu.
 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine