Advert

30 OKUL SEViNCi

Eğitime ayrılan ödenekten aslan payı alan Ergani ilçesinde büyük sevinç yaşanıyor

30 OKUL SEViNCi
Bu içerik 3821 kez okundu.

ERGANi’DE 30 OKUL BAYRAMI
Diyarbakır’ın Ergani ilçesi, tarihinin en büyük yatırımını almaya hazırlanıyor. ilçeye Valilik tarafından aktarılan ödenekle 30 okul yapılacak. ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, ‘ Valimizin destekleriyle 16’sı köylerde olmak üzere ilçemize 30 okul yapımı başlatıyoruz’’ dedi.
Bir dönem okul ve öğretmen açığıyla ülkenin gündemini meşgul eden Güneydoğu Anadolu Bölgesi, bugünlerde eğitim alanında altın çağını yaşıyor. Eğitim alanında önemli ödeneklerin sağlanmasıyla bölgede okul açığı bir bir kapanıyor. Diyarbakır’ın en büyük ilçelerinden biri olan Ergani eğitim alanında tarihinin en büyük yatırımını almaya hazırlanıyor. Diyarbakır Valiliği Ergani’de toplam 30 okul yapma kararı aldı. Bu karar ilçede büyük bir sevinçle karşılandı. Yaptığı başarılı çalışmalar ve halkla gösterdiği yakınlığıyla her kesimin takdirini kazanan Ergani ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, ilçelerine yapılacak 30 okulun büyük bir yatırım olduğunu ifade ederek, gerçekleşecek olan bu yatırımda Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ın çok büyük bir katkısının olduğunu kaydetti. ilçenin diğer dinamikleri de ilçeye yapılacak 30 okulun mutluluğunu ve heyecanını yaşıyor. Ergani Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı izzet Güzel, Ergani’nin eğitim alanında gösterdiği başarının bütün Türkiye tarafından bilindiğini belirterek, ‘’ ilçemize kazandırılacak olan 30 okul eğitimdeki başarımıza başarı katacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz’’ dedi.  
TARiHi BiR YATIRIM
Ergani ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, bu yıl ilçelerine yapılacak 30 okulu tarihi yatırım olarak niteledi. Hükümetin Diyarbakır Valiliğine gönderdiği ödenekten Ergani ilçesine 30 okul yapımı için Vali Mustafa Toprak’ın ödenek sağladığını vurgulayan Kaymakam Yılmaz, ‘’ Son yıllarda ilçemiz eğitim alanında çok büyük mesafe aldı. Başarı üzerine başarı yakaladık. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına da çok güçlü gireceğiz. Her zaman ilçemizin sorunlarının çözümü konusunda bize büyük destek veren Diyarbakır Valimiz sayın Mustafa Toprak’ın bize sağladığı ödenekle 30 okul yapacağız. Bunun 16’sı köylerde geri kalan kısmı ise ilçe merkezinde yapılacak. Bu gerçekten tarihi bir yatırımdır. ilçemiz bugüne kadar bu ölçüde bir yatırım görmemişti. Buda devletimizin Ergani ilçesine verdiği önemi açıkça gözler önüne seriyor. Bende bu ilçenin Kaymakamı olarak çok sevinçliyim. Çünkü Ergani ve Ergani halkı bu hizmeti, bu yatırımı hak ediyor. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun ‘’ dedi.
 VALi VE KAYMAKAMA TEŞEKKÜR EDiYORUZ
Ergani’nin önemli kanaat önderlerinden ve Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi ve aynı zamanda Ziraat Odası Başkanı izzet Güzel de, ilçeye yapılacak 30 okulun önemli ve tarihi bir yatırım olduğunu kaydetti. Burada ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz ve Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ın önemli katkısının olduğunu vurgulayan Güzel, şunları söyledi;
“ilçe Kaymakamımız Erdinç Yılmaz, gelmiş geçmiş Kaymakamlarımız arasında en çok hizmet eden, çaba gösteren ve halka kapısını açan kaymamdır. ilçemize önemli ve büyük hizmetler gerçekleştirmektedir.  Ergani ilçemiz eğitimde başarıya doymuyor. Bu yıl yapılacak 30 okulla eğitimde çağ atlayacağız, başarılarımıza başarı katacağız. ilçemize  30 okulun birden yapılması ve bunun bir bölümünün de köylere yapılması çok önemlidir. Bizi sevindirmiştir. Başta Diyarbakır Valimiz, ilçe Kaymakamımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ergani ilçemiz eğitimde çok önemli ve büyük başarılar elde edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 30 okul ilçemize hayırlı olsun”
DEV HiZMETLER DEVAM EDECEK
AK Parti Ergani ilçe Başkanı Mehmet Kaya, 30 okulun ilçeye yapılmasının önemli bir hizmet olduğunu vurgulayarak, “Hükümetimiz her alanda devrim yapmaya devam ediyor. Bugüne kadar hizmetten yoksun bırakılan bölgemiz bizim hükümetimizle hayat buldu. Her alanda dev hizmetler gerçekleşti. Ergani ilçesi bugüne kadar görmediği hizmeti ve yatırımları görüyor. ilçemize sağlık, kültür, eğitim ve sosyal alanda çok önemli hizmetler yapıldı. Yapılmaya da devam edilecek. Bu yıl başlayacak olan 30 okul inşaatı bizi onurlandırmış ve sevindirmiştir. Hizmetin en kalitesini hak eden Ergani ilçemize hayırlı olsun.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?