Advert

Eğitime Dev Yatırım

Ergani'de 2013 yılı yatırım programı kapsamında 14'ü köy, 4'ü de ilçe merkezinde olmak üzere 18 adet yeni okul yaptırılacak.

Eğitime Dev Yatırım
Bu içerik 3262 kez okundu.

Murat BABACAN
Kaymakam Erdinç Yılmaz, eğitim alanında tarihi başarılarla dolu Ergani ilçesinde, biri 180 derslikten oluşan dev kampüs olmak üzere; 18 adet yeni okul projesinin hayata geçirileceğinin müjdesini verdi. Kaymakam Yılmaz, her biri 5 ve 8 derslikten oluşan 14 adet yeni okulun merkeze bağlı 14 yerleşim biriminde inşa edileceğini, böylece her yıl taşımalı eğitime sarf edilen 806 milyon liranın devletin kasasında kalacağını söyledi. ilçe merkezinde yapılacak her biri 12 ve 24 derslikten oluşan 4 yeni okul projesinin ise eğitimdeki fiziki yetersizliği ortadan kaldıracağını vurgulayan Kaymakam Yılmaz, bu sayede derslik sıkıntısının asgariye ineceğini belirterek sınıf mevcutlarının da önemli oranda düşeceğini söyledi.
DEV KAMPÜS
    Ergani'de eğitim alanında faaliyete geçirilecek projelerden en kapsamlı olanı dev eğitim kampüsü projesi. Anadolu Öğretmen Okulu yerleşkesi içerisinde 120 dönüm arazi üzerinde inşa edilecek kampüs projesi hakkında bilgi veren Kaymakam Erdinç Yılmaz, inşa edilecek yeni eğitim kampüsünün tamamlanmasıyla birlikte binlerce öğrencinin değişik branşlarda eğitim göreceğini belirtti. 120 dönüm alan üzerinde inşa edilecek dev eğitim kampüsünün bölgede bir ilk niteliğinde olacağını vurgulayan Kaymakam Erdinç Yılmaz, "Toplam 180 derslikten oluşacak eğitim kampüsü içerisinde; 36 derslikli Fen Lisesi, 24 derslikli Anadolu Lisesi, 24 derslikli Tapu Kadastro Lisesi, 24 derslikli Spor Lisesi, 24 derslikli Ziraat Teknik Lisesi, 24 derslikli Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve 24 derslikli Turizm Otelcilik Lisesi barındıracak" dedi. Spor salonu, öğrenci yurdu ve pansiyon gibi uygulamalı eğitim ve konaklama tesislerini de içinde barındıracak dev kampüs ve diğer okul projelerinde ihale aşamasına gelindiğini müjdeleyen Kaymakam Erdinç Yılmaz: "Sayın Valimizin ilçemizdeki eğitim alanındaki eksiğin giderilmesi anlamında büyük desteği oldu. Bu anlamda kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. inanıyoruz ki bu projeler ilçemizin eğitim ve öğretimine çok büyük katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?