Advert

A–zgürlük için imza kampanyası

Memur-Sen tarafından Türkiye genelinde başlatılan "A–zgürlük için 10 Milyon imza" kampanyası doğrultusunda Eğitim Bir Sen ve Sağlık Sen ilçe Temsilciliğince Ergani'de imza standı açıldı.

A–zgürlük için imza kampanyası
Bu içerik 3386 kez okundu.

Eğitim Bir Sen ilçe Temsilcisi Cihan Çuçi şuana kadar Ergani'de 10 bine yakın imza topladıklarını belirterek, hedeflerinin bunun çok üzerine çıkmak olduğunu belirtti.
Açılan imza standı önünde basın açıklaması gerçekleştiren Cihan Çuçi, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmelikle kadın çalışanların ayakkabısının şekline, başını örtüp örtemeyeceğine kadar düzenleme yapma yetkisini kendisinde bulan çarpık zihniyetin bakiyesi halen devam etmektedir. Vekilleri seçen millet, kendi kıyafetini seçemiyor. Başbakanı, Cumhurbaşkanını seçen kadınlarımız, çalışma hayatında kendi kıyafetini seçememektedir. Başı açık çalışabilen kadınlar varken, başını örterek çalışma hakkını kullanamayan kadınlar göz ardı edilmemelidir" dedi. Kamuda kadınların kategorize edildiğini kadınlar ve kadınlar arası ayrımcılık uygulandığını ifade eden Çuçi, "Ülkenin hür ve eşit bütün yurttaşları aynı hakları kullanamamakta, kadın eşitsizliğine sebep olmakta, özellikle inancı gereği başörtüsü takan kamu çalışanlarına zorla başları açtırılmakta ve bu uygulamayla bizzat devlet tarafından kadına psikolojik şiddet uygulanmaktadır. Yapılan, cinsiyet ayrımcılığıdır, demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ve lider olma konumunda olan Türkiye, bu ayıbından en kısa zamanda kurtulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak