Advert

Bütün insanlarımızın barışa, kardeşliğe ihtiyacı var

istanbul'da açılan EMITT Fuarı'nı gezen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, çœEdirne'den Diyarbakır'a, Trabzon'dan Mersin'e kadar Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan bütün insanlarımızın barışa, kardeşliğe, dostluğa ihtiyacı var.Karşıl

Bütün insanlarımızın barışa, kardeşliğe ihtiyacı var
Bu içerik 3370 kez okundu.

Bu yıl 17.'si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Beylikdüzü TÜYAP'ta kapılarını ziyaretçilerine açtı. Diyarbakır standını ziyaret eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, misafirleri ile yakından ilgilendi. Standın bir diğer konuğu ise istanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu oldu. Sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın fuarda olduğunu ifade eden Vali Mutlu, “Sizleri burada görmek büyük mutluluk. Güzel Diyarbakırımıza, sahabe ve peygamberler şehrine, sevgi şehrine buradan dua ediyoruz. inşallah güzellikler her gün artarak, güzel şehrimizde var olsun. Diyarbakır'ı hep böyle görmek istiyoruz. Turizm şehri olarak görmek istiyoruz. Ben de fahri bir Diyarbakırlı olarak her zaman yanınızdayım” diye konuştu.

“HERKESiN DOSTLUĞA iHTiYACI VAR”

Süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, “Edirne'den Diyarbakır'a, Trabzon'dan Mersin'e kadar Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan bütün insanlarımızın barışa, kardeşliğe, dostluğa ihtiyacı var. Kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Karşılıklı birbirimizi tanımaya, sarmaya, helalleşmeye ihtiyacımız var. Barış fidanını dikip alın teriyle, emekle ve sevgiyle sulamaya ihtiyacımız var. Umut ediyorum ki bu bahar, barışın baharı olur ve umut ediyorum ki barış ülkemizde Kürtler, Araplar, Lazlar, Çerkezler bütün etnik kimlikler için kalıcı olur. Bunun için her beraber çaba sarf etmemiz lazım” diye konuştu.

“BARIŞ DiLiNE iHTiYACIMIZ VAR”

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "imralı görüşmesi" konusundaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Baydemir, “Bir kere daha ifade etmem gerekirse; barışa ihtiyacımız var. Barışı inşa edebilmemiz için barış diline ihtiyacımız var. Hepimizin barış dilini ısrarla ama ısrarla kullanması gerekiyor; iktidarından muhalefetine, yurttaşından siyasetçisine kadar. Barışa sahip çıkarsak, barış dilini kullanırsak ben iddia ediyorum, barış daha yakın olacaktır. Ben bütün insanlar, barışa emanet olsun umudunda bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

“DiYARBAKIR'I TÜRKiYELi KARDEŞLERiMiZE AÇIYORUZ”

Diyarbakır'ın peygamberler şehri olduğunu hatırlatan Baydemir, “Diyarbakır; kiliseler, mabetler, sahabe kabirleri şehri, 8 bin yıllık bir tarihe sahip. Dünyada bir şehrin kurulmasından 8 bin yıl sonra yaşamın hiç kesintiye uğramadığı, aynı yerde devam ettiği nadide şehirlerden bir tanesi. Dünyada Diyarbakır surlarının eşi ve benzeri yok. Biz bugün istanbul'da Diyarbakır'ın 4 kapısını tüm Türkiyeli kardeşlerimize ve dünyaya açıyoruz. Yetmez, yüreğimizin kapısını açıyoruz. Mutlaka Diyarbakır'ı gelip görmek gerekiyor” dedi.


 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı