Advert

Siyaset değil hizmet yapın

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma içten, parti olarak kanayan yara olan Kürt sorununu çözmek için büyük çaba harcadıklarını söyledi. Partisinin Ergani ilçe teşkilatı ile ilçedeki mahalle ve köy muhtarlarıyla buluşan içten,

Siyaset değil hizmet yapın
Bu içerik 3715 kez okundu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma içten, BDP’li belediyelerin halka hizmet etmek yerine belediyecilikle bağdaşmayan işlerle uğraşarak kentleri geriye götürdüğüne dikkat çekerek,yerel seçimlerde bu yüzden AK Partili adayların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Partisinin Ergani ilçe teşkilatı ile ilçedeki mahalle ve köy muhtarlarıyla kahvaltıda buluşan içten, hem sorunları dinledi, hem belediyeciliğin nasıl yapılması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.

‘ERGANi’DEKi TABLO iÇiME SiNMiYOR’

Ergani’deki çalışmaların istediği düzeyde olmadığını anlatan içten,” Bir Diyarbakır milletvekili olarak şuan ki durum içime sinmiyor. Ben sizlerin de çok memnun olduğunu düşünmüyorum. Yerel seçimlerde Ergani’yi almak istiyoruz. Ergani’ye hizmet getirmek amacındayız. Bunun için il genel meclisi ve belediyenin el değiştirmesi lazım. Ergani Belediyesi’ni bize verin, buraya nasıl hizmet yapılır görün. Şu an Ergani’yi ve Diyarbakır’ı yönetenlerin hizmet derdi yok. Onların derdi başkadır. Erganililerin şunu demesi lazım; iktidar kimde ise hizmeti kim getiriyorsa ben Ergani’ ye hizmet istiyorum demesi gerekiyor.” dedi.

‘HiZMET DEĞiL SiYASET YAPIYORLAR’

BDP’li belediyelerin hizmet ile siyaseti birbirine karıştırdığını ifade eden içten, belediyelerin hiçbir dönem bu kadar siyasallaşmadığını kaydetti. içten,”Kürt sorununu çözmesi gereken Ergani Belediyesi değil. Kürt meselesini Osman Baydemir çözemez, Baydemir’i ilgilendirmez.  Baydemir’i ilgilendiren hizmettir, Ergani Belediyesi’ni ilgilendiren hizmettir. Çünkü Belediye başkanının dini, dili, ırkı ve meshebi bir de siyasi partisi asla olmaz. Ben yol istiyorum kaldırım istiyorum su istiyorum güzel bir Ergani istiyorum sizler de bunu istiyorsunuz. Dolayısıyla sen siyaset yapma kardeşim bırak siyaseti milletvekili yapsın senin 5 tane milletvekilin var benim 6 tane milletvekilim var bırakın siyaseti bizler yapalım. Sen belediye başkanısın sen hizmet yapmaya bak herkese hizmet edeceksin.” diye konuştu.

‘DiYARBAKIR, DiĞER iLLERiN GERiSiNDE’

“Biz hükümet olarak devrim niteliğinde bir yasa çıkardık ve o yasada sadece amacımız istanbul’da nasıl ki hizmet dört dörtlük gidiyorsa bu hizmetler Diyarbakır ve ilçelerimize de aynı şekilde hizmetler yapılsın” diyen içten, Diyarbakır’ın diğer bölge illerinin gerisinde kalmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

‘DiYARBAKIR’DA ULAŞIM FACiASI VAR’

Halkın BDP’li belediyelerden hesap sorması gerektiğini de ifade eden içten, Diyarbakır’da ulaşım faciası yaşandığını da kaydetti. içten, ”Daha önce ne dediler biz Diyarbakır’a taramvay ve metro yapacağız? Hani ne oldu nerde metro? Niye kimse bunun hesabını sormuyor? Diyarbakır’da ulaşım faciası var. Ulaşımda havuz diye bir şey çıkardılar. Yüzbinlerce insandan akıllı kart adı altında para topladılar. Şimdi otobüsler, ”biz belediyeyi tanımıyoruz” diyerek belediyeye karşı ayaklanmış. Engelli vatandaşlarımız, ücretsiz kart uygulamasındaki diğer insanlar mağdur. Engellilerin yaka paça otobüslerden atıldığına dair haberler var. Belediyeden hiçbir açıklama yok. Tüm bunların nedeni belediyelerin kentin sorunlarından kopuk ve halkı siyasetle aldatmasıdır.” dedi.

’10 YILDA BÜYÜK DEVRiM YAPTIK’

AK Parti’nin kanayan yara olan Kürt sorununu çözmek için büyük çaba harcadığının da altını çizen içten, hem dağda olan gençler hem de güvenlik güçleri için aynı hissiyatı taşıdıklarını söyledi. içten,şunları kaydetti :”Asker, polis veya örgüte katılan çocuklar kimin çocuklarıdır yine bu vatanın çocukları değil mi? Bizim insanlarımızın çocukları değil mi? Bu çocuklar öldüğü zaman Başbakanımızın dediği gibi her eve ateş düşmüyor mu asker içinde anneler ağlamıyor mu, PKK’lılar için de anneler ağlamıyor mu? Diyarbakır’da bazı evlere gittiğimizde bir çocuğu dağda bir çocuğu askerde şimdi o anne için Allah korusun!.. Dolayısıyla akan kardeş kanı var ve bu kardeş kanı noktasında da bizim çözüm önerilerimiz var ve biz zaten çözüyoruz.  Hiçbir halkın evladı ölmeden doğusuyla batısıyla Kürdü’yle Türkü’yle hiç kimsenin burnu dahil kanamadan biz ne yapabiliriz dedik.” 

‘HANi ÖCALAN TEK iRADENiZDi?’

Bazı kesimlerin Öcalan’la yapılan görüşmeleri siyasi ranta çevirmek istediğini kaydeden içten, ülkeye barış gelmesi için bedeli ne olursa olsun mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi. içten,” Bu bölgede ve BDP  dahil herkes diyordu muhatap Öcalan’dır. Peki o zaman MiT başkanı gidip Öcalan’la görüşüyorsa birileri neden şuan muhatap Öcalan değil, Kandillerdekilerle görüşmeniz lazım Avrupa’yla da görüşmeniz lazım diyor. Neden 10 adres gösteriyorsunuz? Hani  muhatap sadece Öcalan’dı” dedi.

‘BDP SAMiMi OLMALIDIR’

Barış sürecinde en önemli samimiyet testinden BDP’nin geçeceğini vurgulayan AK Parti’li içten,Kürt halkından hükümete ve AK Parti’ye sahip çıkmasını istedi. içten,”Bundan 10 yıl önceki devleti aklınıza getirin. 10  yıl önceki devlet nasıldı şimdiki devlet nasıl?  Ben size deseydim bir genelkurmay başkanını devlet hukukun karşısına çıkaracak ve cezaevine atacak deseydim   hanginiz buna inanırdınız? Bir astsubay bir uzman çavuşun neler  yaptıklarını görüyorduk. Şuan hukuk karşısında herkes hesap veriyor.” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine