Advert

Erganiç™de beyaz esaret

Ergani ilçesinde önceki gün etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, ilçeye bağlı 12 köy yolu ulaşıma kapandı.

Erganiç™de beyaz esaret
Bu içerik 3573 kez okundu.

 

Ergani ilçesine hafta içinde etkili olan kar yağışı, bazı köy ve mezra yollarının ulaşıma kapanmasına neden oldu. Ergani Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine bağlı iş makineleri, kapanan köy yollarının açılması için çalışma başlattı. Kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı, Sabırlı, Çukurdere, Çayköy, Sögütalan, Kortaş, Yapraklı, Armutova, Ortaağaç, Kolbaşı, Ayrancılar, Moğolevleri ve Sallar'da ulaşım kar engeline takıldı. Ergani Kaymakamlığı tarafından yolları kapanan köylere gönderilen iş makineleri, kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılmasını sağlamak için çalışma başlattı. 
Ergani’de devam eden kar, kenti beyaza bürüdü. Vatandaşlar güne, arabalarını ve dükkanlarının önünü silerek başladı. Vatandaşlar, Ergani’ye uzun süreden beri ilk defa bu kadar yoğun kar yağdığını belirterek, karlı bir güne uyanmayı özlediklerini, yağan bu karın bu hasretlerini dindirdiğini söyledi. Kar yağışının mikrop ve hastalıkları öldürdüğünü ifade ederek, karın yağmasını güzel bulduğunu kaydetti. Makam Dağını uzn zaman sonra beyaza bürümesi gördük dediler.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!
Diyarbakır’da otobüsün çarptığı kadın hayatını kaybetti
Diyarbakır’da otobüsün çarptığı kadın hayatını kaybetti