Reklamı Geç
Advert
Advert

Savaştan kaçanlar Diyarbakır’a yerleştirilecek

Savaştan kaçanlar Diyarbakır’a yerleştirilecek
Bu içerik 2401 kez okundu.

İsrail’in Lübnan’a saldırması üzerine ülkeden kaçanların bir kısmının Diyarbakır’da depremzedeler için yapılan konteynır kente yerleştirileceği öğrenildi.
İsrail’in Lübnan’a saldırması üzerine ülkeden kaçışlar devam ederken, bir kısım mültecinin Türkiye’ye getirileceği belirtiliyor. Lübnan’dan uçak ile getirilecek olan mültecilerin bir  kısmının Diyarbakır’da, depremzedeler için oluşturulan konteynır kente yerleştirileceği ileri sürüldü. 
AFAD’dan bir grubun dün gece depremzedelerin kaldığı konteynır kentte gittiği ve evi olup hala konteynır kentte kalanlardan söz konusu konteynırları boşaltmalarını istediği öğrenildi. AFAD görevlilerinin, depremzedelere Lübnan’dan getirilecek olan yaklaşık 150 kişinin söz konusu konteynır kente yerleştirileceğini de söylediği öğrenildi. 
Diyarbakır’da, Elazığ yolu Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanında yapılan konteyner kentte, 621 konteynır bulunurken, 450’si dolu olan konteynırlarda yaklaşık 1700 civarında depremzede kalıyor.
Ferit ASLAN

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de ekmekten sonra çaya da zam geldi
Ergani'de ekmekten sonra çaya da zam geldi
12 Eylül'de neler yaşandı?
12 Eylül'de neler yaşandı?