Advert

Diyarbakır’da hastane servisine saldırı: Kırıp döküp darp ettiler

Diyarbakır’da hastane servisine saldırı: Kırıp döküp darp ettiler
Bu içerik 472 kez okundu.

Diyarbakır’da kaldırıldığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitiren hastanın yakınları, servisi birbirine kattı, bilgisayarları kırdı, iki hemşireyi darp etti.

 

20 Mayıs gece saatlerinde meydana gelen olayda, ateşli silah yaralanması ile Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan hasta, ilk müdahalenin ardından, Genel Cerrahi Servisi içerisindeki yoğun bakım ünitesine alındı. İsmi öğrenilemeyen hasta bir süre sonra yoğun bakımda hayatını kaybetti.

gazi-yasargil-hastane-diyarbakir.jpg

Servisi birbirine kattılar

Hasta hayatını kaybettiği sırada Genel Cerrahi Servisi’nde olan yakınları, ortalığı savaş alanına çevirdi. M. ve S. isimli iki erkek hemşireye küfür ve hakaret eden hasta yakınları, hemşireleri darp etti. Servisteki bankolara saldıran hasta yakınları, bilgisayarları kırdı, serviste hasta bakımında kullanılan aletlere zarar verdi.

hastane-saldiri12.jpg

Beyaz kod verildi

Hasta yakınlarının saldırısı nedeniyle Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Genel Cerrahi Servisi’nde “beyaz kod” verildi. Darp edilen iki hemşire karakola giderek, hasta yakınlarından şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

‘Sağlık metalaştırıldı’

Amida Haber’e konuşan SES Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Nur Ulus, hükümetin yanlış politikalarından dolayı sağlığın metalaştırıldığını söyledi. Ulus şunları söyledi: “Hükümetin yanlış politikalarından dolayı, hasta ve hekim arasında bir müşteri ilişkisi kuruldu. Güven duygusu, saygı ve itibar ortadan kaldırıldı. Güvenlikle ilgili ciddi sıkıntılar oluştu. Örneğin, ziyaret saatlerinin kısıtlanması gerekiyor. Her saat ziyaretçi içeri girdiği zaman, hem enfeksiyon riski hem de güvenlik sıkıntısı oluşuyor. Yoğun bakımlarda güvenlikçi olması elzemdir. Bu şiddet olayı da Genel Cerrahi Servisi içindeki yoğun bakımda yatan hastanın hayatını kaybetmesi sonucu olmuş. Yoğun bakım kapısı kapalı, hasta yakınları oraya giremiyor, ama hastayla hiç temas etmeyen, hastayı bilmeyen servisteki hemşirelere saldırıyor. Bir an önce önlem alınmasını istiyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır’da otobüsün çarptığı kadın hayatını kaybetti
Diyarbakır’da otobüsün çarptığı kadın hayatını kaybetti
Amedspor’da beklenen imza atıldı
Amedspor’da beklenen imza atıldı