Advert

AK PARTiç™DE ADAYLAR MERCEK ALTINDA

AK Parti Diyarbakır il başkan adayları, Genel Merkez tarafından mercek altına alındı. Başvuran isimler, genel merkezce adeta bir istihbarat birimi gibi araştırılıp soruşturuluyor.

AK PARTiç™DE ADAYLAR MERCEK ALTINDA
Bu içerik 3705 kez okundu.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır il Başkanlığına aday başvurusunda bulunan yaklaşık 20 isim genel merkez tarafından değerlendirmeye alındı.

Geçtiğimiz haftalarda "Dindar Kürtler artık BDP'ye oy veriyor" açıklamasıyla parti içerisinde şimşekleri üzerine çeken ve AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, il başkanları toplantısında "Benim böyle bir il başkanım olamaz" diye eleştirmesinden sonra görevinden istifa eden Halit Advan’dan boşalan il Başkanlığına, atama gerçekleştirmek üzere AK Parti Genel Merkezi tarafından başlatılan çalışmalar yoğunlaştı.

il başkanlığına aday başvurusunda bulunanlar, genel merkez tarafından mercek altına alındı. Aralarında başkan yardımcısı olarak görev yapan isimlerinde bulunduğu yaklaşık 20 aday genel merkezin sıkı takibine alındı. Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem başkanlığındaki komisyonun, il başkanlığına atanacak ismi belirlemek üzere ince eleyip sıkı dokuduğu belirtilirken, başvuran isimler, genel merkez tarafından âdete bir istihbarat birimi gibi araştırılıp soruşturuluyor.

TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILACAK

il başkanlığı için gerek il teşkilatına, gerekse genel merkeze yaklaşık 20 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi. Şuanda il Başkan Vekili olan Hadi Akaydın, Adnan Nabikoğlu, Muhammed Akar, Aydın Altaç, Nesim Aydın, Türkan Sağlam, Hüseyin Yalar, Ahmet Akyıl, Vahit Güvensen, Edip Ayata, Nuri Akın, Cevdet Nasırhanlı, Alattin Parlak, Mustafa Ergörmüş ve Abdülkadir Akboz gibi başvuran isimler genel merkezce temayül yoklamasına alınacak. Genel merkez tarafından görevlendirilecek heyet bu hafta kentte gelerek teşkilat üyeleriyle bir araya gelecek. Partililerin görüş ve nabzı alındıktan sonra başvuran isimler temayül yoklamasına alınacak. Burada ön plana çıkan isimler genel merkezde değerlendirmeye alınacak. Yapılan değerlendirmenin ardından ön plana çıkan isimler arasında eleme yapıldıktan sonra en fazla 3 isim AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a sunulacak. il Başkanlığı için eski Milletvekili irfan Rıza Yazıcıoğulu’nun da kulis çalışmaları yürüttüğü ileri sürülüyor.

SÜPRiZ iSiM ATANABiLiR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem Başkanlığında başlatılan il başkanlığına atama çalışması, aralıksız olarak devam ederken, il başkanlığına aday başvurusu yapan isimlerle genel merkezde bir araya gelerek tek tek görüşmeler yapıldı. il Başkanlığı için Başbakan Erdoğan’ın teşkilat başkanıyla görüşerek, parti programı dışına çıkmayacak bir aday üzerinde durması noktasında talimat verdiği kaydedilirken, teşkilatın da Başbakan Erdoğan’ın isteği doğrultusunda bir aday üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdığı belirtildi. Kulislerde, başvuran isimlerin dışında dışardan bir isminde atanabileceği ihtimalinin yüksek olduğu konuşuluyor. il Başkanlığına Ocak ayı içerisinde atama yapılması bekleniliyor.

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine