Advert

Ergani’de Ramazan telaşı başladı

Ergani’de Ramazan telaşı başladı
Bu içerik 915 kez okundu.

Ramazan ayına girerken  Erganililer köy-pazarına akın etti. Vatandaşlar ürünlerin pahalılığından şikayetçi olurken, esnaf da satış yaparken zorlandıklarından dert yandı.
11 ayın sultanı Ramazan ‘nın birinci gününe girerken  vatandaşları da zamların gölgesi altında alışveriş telaşı sardı. 11 Mart pazar günü gece sahura kalkacak olan Müslümanlar, iftar ve sahur ihtiyaçlarını gidermek için market ve köy pazarının yolunu tuttu. Semt pazarlarında marketlere göre daha fazla yoğunluk yaşandığı gözlemlendi.
Öte yandan halk ürünlerin pahalılığından şikayetçi olurken esnaf da pahalılık nedeniyle mallarını satamamaktan dert yandı. Vatandaşlar tasarruflu alışveriş yapmak için "yemeden durulmuyor, mecbur alıyoruz" diyerek ürünlerden azar azar aldıklarını vurgularken, esnaf ürünleri alırken de satarken de zorlandıklarını ancak buna rağmen Ramazan ayında işlerine bereket gelmesini umut ettiklerini belirtti.
“SATTIĞIMIZI YERİNE KOYMAKTA GERÇEKTEN ZORLANIYORUZ”
Ergani köy Pazarında zeytin ve peynir satışı yapan Ersin Taş, satış yapmakta zorlandıklarını vurgulayarak, “Yoğunluk yavaş yavaş başladı. Biz hazırız Ramazan’a. Elimizden geldiği kadar bütün ürünlerimizi tedarik ettik. Müşterilerimizi bekliyoruz, inşallah gelirler ve onlara hizmetlerimizi sunarız. Fiyatlar gerçekten çok yükseldi. Bizi de zorlar hale geldi, biz de malı alırken zorlanmaya başladık. Sattığımızı yerine koymakta gerçekten zorlanıyoruz. Yavaş yavaş biz de idare etmeye çalışıyoruz müşterilerimizle. Tabi müşteriler de alışmışlar belli bir oranda alışveriş yapmaya. Ama artık iyice yarıya kesmeye başladık ürünlerimizi. Bir kalıp peynir, bir kilo zeytin alan artık yarıya indirmek zorunda kaldı. İnsanlar idare etmeye çalışıyor biz de onlarla beraber etmeye çalışıyoruz. Artık Allah yardım etsin diyorum. İnşallah bu süreci atlatacağız, onu bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
“MARKETLERİ TEK TEK GEZEREK İNDİRİM KOVALIYORUM”
Markette Ramazan alışverişi yapan bir vatandaş, her şeyden az az alıp bütçesine göre hareket ettiğini  söyleyerek, “Ben az önce Medine Hurması aldım. Bir sürü hurma var ama uygun olanı aldım. Maalesef herkes gibi bütçemizi düşünmek zorundayız, geçim derdindeyiz. Allah’a çok şükür alım gücümüz var ama alamayanlar insanlar da var. Şükrediyoruz halimize ama alamayanlar için üzülüyoruz tabi. Herkes indirim kovalıyor. Bütün marketleri tek tek geziyorum, hangisi indirimdeyse hangisi bütçeme uygunsa ona göre alıyorum. Fiyatlar el yakıyor. Domates, meyve, salatalık, sebzenin yanına yaklaşamıyoruz. Aldığımız 100 gram domates, 100 gram salatalık… Her şeyi az az alıyoruz. Pek fazla rağbet yok, herkes sıkıntıda.” sözlerine yer verdi.
“MECBUREN TASARRUF YAPIYORUZ”
Pazarda ramazan alışverişine çıkan Uğur Demirel, “Ramazan alışverişine başladık. İhtiyacımız olan malzemeleri aldık. Şu anda dolaşıyoruz, bakıyoruz fiyatlara, uygun olanları almaya çalışıyoruz. Fiyatlar da bize göre orta-yüksek. Mecburen tasarruf yapıyoruz. Şu anki devir neyi gerektiriyorsa onu yapmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
“BİR ŞEKİLDE RAMAZAN AYINI GEÇİRECEĞİZ”
Markette alışveriş yapan vatandaş ise, “Kahvaltılık, sebze gibi şeyler almayı düşünüyoruz. Kimi ürünlerin fiyatı düşmüş ama bazıları yine yükselmede. Bu pahalılıkta tasarruflu olmaya çalışacağız mecburen. Artık bir şekilde Ramazan ayını geçireceğiz.” ifadelerine yer verdi.
“YEMEYİNCE DURULMUYOR, ALMAK ZORUNDAYIZ”
Fiyatlar bize göre pahalı olduğunu belirten  ev kadını, “Biz köylüyüz, ekecek dikecek şeyler aldık. Fiyatlar bize göre pahalı ama hayat böyle, ne diyelim. Yemeyince durulmuyor, almak zorundayız. Çok alacaksak az alıyoruz artık. Biraz da kalabalık aileyiz. Mecbur bunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.  Nihat İÇLİ

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı