Advert

Diyarbakır'da CHP ile AK Parti arasında 'simit polemiği'

Diyarbakır'da CHP ile AK Parti arasında 'simit polemiği'
Bu içerik 1338 kez okundu.

Diyarbakır’da ‘simit polemiği’ büyüyor. CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dağkapı Meydanı'nda bir tepsi simit aldı, 600 lira ödedi. AK Parti'nin büyükşehir adayı dün 100 lira ödemiş, az bulan simitçiye sitem etmişti.

AK Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir adayı Halis Bilden önceki gün seçim çalışmaları sırasında bir tepsi simit için 100 lira ödemiş, az bulan simitçiye sitem etmişti. Kentte simit tartışmaları devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarihi Sur İlçesi’ndeki Şeyh Sait Meydanı’nda bir tepsi simit aldı, 600 lira ödedi. Simitler vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

‘100 değil 600 lira’

Simit fiyatının 10 TL olduğunu söyleyen Tanrıkulu, “Bu kentte simidin fiyatından haberi olmayanlar var. Bu tepsiyi dağıt arkadaşlara. Bir tepsi 600 Lira yani 100 Lira değil” dedi.

ab57474b-4617-4f0d-81da-b33da4a02a2f.jpg

‘Simit fiyatından haberi olmayan siyasetçiler var’

AK Parti’nin ekonomi programını eleştiren Tanrıkulu, “Simit bu ülkenin icat ettiği, yoksulun, emekçinin her an ulaşıp karnını doyurduğu bir yiyecekti. Ama şimdi lüks hale geldi. Adalet ve Kalkınma Partisi İktidarının Yetkilileri geçmişte '5 kişilik aile sadece 3 öğün simit ve çay içse geçinemez.' diyordu, maaşı yetmez diyordu. Ama bugün 5 kişilik bir aile sadece simit ve çay içse, yese 3 öğün 13.500 TL tutuyor. Emekli maaşı 10.000 TL. Yani simit ve çay yoksulun, emekçinin yiyeceği olmaktan çıktı. Bugün 100 TL verip bir tepsi simit almak isteyen siyasetçiler var. Sokaktan haberi olmayan, simidin fiyatından haberi olmayan siyasetçiler var. Eğer bugün için insanları simit almaya muhtaç hale getirmişse bu iktidar ondan utanmalıdır!" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı