Advert

Üst geçit var kullanan yok

Ergani’de trafiğin yoğun seyrettiği Diyarbakır ve Dicle yolu üzerine yapılan yaya üst geçidinin hemen hemen hiç kullanılmaması dikkat çekiyor.

Üst geçit var kullanan yok
Bu içerik 1405 kez okundu.

Ergani içesinde toplam 3 yaya üst geçidi var. Yayalar, üst geçidin kullanılmasını sağlamak amacıyla refüje konulan tel örgüleri sökerek karşıdan karşıya geçmeyi tercih ediyor. Diyarbakır ve Dicle Yolu üzerinde bulunan yaya üst geçidini yayalar lulanmıyor. Toplu konuta ve toplu konutun civarındaki sitelere yeni ismiyle Makam mahallesine Karayolları tarafından yolun üzerinde yani Dicle mahallesi ve Makam mahallesini birbirine bağlayacak şekilde üst geçit bulunmakta. Bu üst geçitte günde maksimum 3-5 kişi geçmektedir. Caddenin her iki tarafında marketler ve diğer işletmeler bulunmaktadır. Elbette ki üst geçidin kurulması iyi düşünülmüş ama ne yazık ki halkımız üst geçit kullanmaktan ısrarla kaçmaktadır. 
Bu üst geçit kurulduktan sonra karayolları tarafından bir çok masraf yapılarak yaya geçişlerinin engellemek amacıyla tel örgü kuruldu. Peki vatandaş ne yapıyor. Vatandaş her gün caddenin orta refüjündeki tel örgüyü kesip yaya olarak karşıdan karşıya geçmektedir. Karayolları her açılan geçiş yerini kapattıkça vatandaş yeni kapılar açmakta bazen 3 yerden bazen 4 yerden yaya geçişleri gayrimeşru şekilde oluşturulmaktadır. Yani vatandaş ben üst geçidi kullanmam bana yaya geçidi aç diyor. Bunca inatlaşmaya gerek yok. İki tane ışıklandırma direğiyle resmi bir yaya geçidi açılabilir. Böylelikle kamu giderleri daha fazla olmaz. Varsın üst geçit bir hatıra gibi dursun. Belki ilerde kullanma alışkanlığı doğar. Vatandaşımız üst geçitleri kullanma alışkanlığı henüz edinmemiştir. Metropollerde bile halk çoğu zaman üst geçitleri kullanmamaktadır. Nerde kaldı sahipsiz Ergani halkı üst geçitleri kullansın.

Haber- Yorum Esat Taştekin

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak