Advert

Bakan Yerlikaya’dan ‘Kulp açıklaması’

Bakan Yerlikaya’dan ‘Kulp açıklaması’
Bu içerik 346 kez okundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde imamın darp edilmesi iddiaları ile ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

 Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabında üzerinde yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Diyarbakır-Kulp Kaymakamımız Burak Akeller Cuma Hutbesi'nde ‘şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan’ cami imamına okuması için hatırlatmada bulunmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği metnin tam okumasını sağlamıştır. Yaşanan olay sonrası gündeme getirilen iddialarla ilgili Bakanlığımız tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. İncelemenin sonucu beklenmeden kimi sosyal medya hesaplarınca yapılan yorum ve eleştiriler maksatlıdır. Konuyu yakından takip ediyoruz.”

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde imam Cuma hutbesini eksik okuduğu için Kaymakam Burak Akeller tarafından mikrofon sopası ile darp edildiğini iddia etmişti. Diyarbakır Valiliği olayla ilgili soruşturma başlatırken, Diyanet İşler Başkanlığı ise İmam M.K hakkında soruşturma başlattı. (Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak