Advert

Diyarbakır’da tepkilere neden olan kaymakam hakkında soruşturma

Diyarbakır’da tepkilere neden olan kaymakam hakkında soruşturma
Bu içerik 555 kez okundu.
Kulp İlçe Kaymakamının bir imamı darp etmesiyle ilgili iddiaların ardından Diyarbakır Valiliği’nden açıklama geldi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Kaymakamı Burak Akeller’in cuma namazı için gittiği Kuba Cami'nde hutbe okuma tarzını beğenmediği imama yönelik darp ve küfür iddialarının ardından Diyarbakır Valiliği harekete geçti.

Valiliğin resmi internet sitesinde yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi: “Bazı basın yayın organlarında Kulp Kaymakamı ve İlçede görev yapan bir cami imamı arasında yaşandığı iddia edilen olaya ilişkin; Adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

KAYMAKAMDAN İDDİALARA YANIT
Öte yandan Kaymakam Akeller, darp ve küfür iddialarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bugün Kuba Camii’nde Cuma namazı için gittik. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak Rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, bende hutbeden sonra dışarda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim. İmam bana baskı yapılıyor, o yüzden okumadım deyince bende bu cevaba kızıp sen devletin imamısın, kim baskı yapabilir dedim. Sonra kendisi gidip darp raporu almış ama raporda iddia edildiği gibi bir darp değil de bacağının ağrıdığı yazıyor. Ben olayı il valimize de aktardım. İddia edildiği gibi ben devleti temsil eden biri olarak kimseyi darp etmedim” dedi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak