Advert

AK PARTiç™DE ADAY PATLAMASI

DiYARBAKIR- Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır il Başkanlığı için aday patlaması yaşanıyor.

AK PARTiç™DE ADAY PATLAMASI
Bu içerik 3374 kez okundu.

 

Geçtiğimiz haftalarda bir gazeteye verdiği  "Dindar Kürtler artık BDP'ye oy veriyor" açıklaması üzerine, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, il başkanları toplantısında "Benim böyle bir il başkanım olamaz" diye eleştirmesinden sonra görevinden istifa eden Halit Advan’dan boşalan il Başkanlığına, atama gerçekleştirmek üzere AK Parti Genel Merkezi tarafından çalışma başlatıldı.

Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem başkanlığında yürütülen çalışmalar hızla devam ederken, bu hafta Şanlıurfa Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Nurettin Ebati’nin kente gelerek teşkilat üyeleriyle bir araya geleceği öğrenildi.

il Başkanlığı için Başbakan Erdoğan’ın teşkilat başkanıyla görüşerek, parti programı dışına çıkmayacak bir aday üzerinde durması noktasında talimat verdiği kaydedilirken, teşkilatın da Başbakan Erdoğan’ın isteği doğrultusunda bir aday üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdığı belirtildi.

ANKARA’DA iL BAŞKANLIĞI ZiRVESi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem Başkanlığında başlatılan il başkanlığına atama çalışması, aralıksız olarak devam ederken, il başkanlığına aday başvurusu yapan isimlerle genel merkezde bir araya gelerek tek tek görüşmeler yapıldı.

Yapılan görüşmelerin devam ettiği kaydedilirken, Erdem’in talimatı üzerine Şanlıurfa Milletvekili ve teşkilat Başkan yardımcısı Nurettin Ebati’nin bu hafta kente gelerek, il ve ilçe yönetimlerinin yanı sıra parti üyeleriyle görüşerek, eğilim yoklaması yapacak. Buradan çıkacak sonuca göre yol haritası belirlenecek ve il başkanlığı için son sözü Başbakan Erdoğan’ın vereceği öğrenildi.

iŞTE iL BAŞKANLIĞINA BAŞVURAN ADAYLAR

Diyarbakır il Başkanlığı için şuana kadar 20 ismin genel merkeze başvuruda bulunduğu öğrenildi. Büyük bir bölümü parti içerisinde olmak üzere başvuran adaylar arasında geçen dönem Ak Parti il Başkan Yardımcılığı yapan ve Şeyh Sait’in torunu olarak bilinen Avukat Muhammed Akar, Av. Aydın Altaç, iş adamı Abdulkadir Akboz ve görevden alınan Advan’ın yönetiminde bulunan ve şuanda da il başkan vekilliğini yürüten Hadi Akaydın, Başkan Yardımcısı Ahmet Akyıl, son genel seçimlerde milletvekili adayı olan Mustafa Ergürmüş, iş adamı Edip Ayata, şuan ki yönetimde başkan yardımcısı olan Hüseyin Yalar, daha önceki yönetimlerde yer alan Nesim Aydın, Ergani ilçe Başkan Yardımcısı Vahit Güvensen, Av. Cevdet Nasırhanlı, kendisini fesih eden HAS Parti Diyarbakır eski il Başkanı Alaattin Parlak, Bağlar eski ilçe Başkanı Adnan Nabikoğlu’nun yanı sıra Nuri Akın, Müzeyyen Soylu ve Aydın Ak’ın başvuruda bulunduğu öğrenildi.

KiMLER GÖREV YAPTI

Partinin kuruluş aşamasında il Başkanlık görevini ilk olarak Nezir Koçlardan üstlendi. Partisinin 2004 yılına kadar il başkanlığını yapan Koçlardan 2004 yerel seçimlerinde istenilen başarı sağlanamadığı gerekçesiyle görevden alındı. Koçlardan sonra boşalan il başkanlığı koltuğuna önceki dönem Milletvekili olan Abdurahman Kurt getirildi. Kurt, 2007 genel seçimlerine kadar il başkanlığı görevini yürüttü. Ardından Milletvekili seçilmesiyle birlikte Kurt’un yerine dönemin il başkan yardımcısı Abdurahim Hatapoğlu atandı. Hatapoğlu’da kısa bir süre görevi yürüttükten sonra genel merkez tarafından alındı. Bu kez iş adamı Ahmet Fikret Öcal boşalan koltuğu devir aldı. Yaklaşık 1.5 yıl bu görevi yürüten Öcal’da genel merkez tarafından görevden alındı. Bu süre zarfında gerçekleşen il Başkanlığı olağan Kongresinde Genel Merkezin adayı olarak Av Baki Aksoy aday gösterildi. Aksoy’unda 2011 genel seçimleri nedeniyle Milletvekili aday adayı olması nedeniyle il başkanlığından istifa etmiş ve yerine Av. Halit Advan atanmıştı. Advan’da yaklaşık olarak bu görevi 2 yıl sürdürmüş ve geçen hafta genel merkezin isteği üzerine istifa etmişti. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine