Advert

Yeni yılda Ergani il olacak mı?

Yeni yılda Ergani il olacak mı?
Bu içerik 2321 kez okundu.

2024 yılı ile birlikte gelişmeye devam ederken ilçeleriyle de dikkat çekiyor. Peki Diyarbakır’ın il olmaya aday ilçeleri var mı?

Diyarbakır’ın il olmaya aday ilçeleri belli olurken merkezde dört ilçesi toplam da ise 17 ilçesi yer almakta. Peki bu ilçeler arasında il olmaya aday ilçeler var mı? Diyarbakır’ın hangi ilçesi il olmaya hazır? Türkiye genelinde hangi ilçeler il olmaya aday gösteriliyor?

 

Diyarbakır'ın ilçe haritası

 

İL OLMAK İSTEYEN İLÇELER

Türkiye, geçtiğimiz yıl yaşamış olduğu büyük deprem sonrasında ciddi yıkımlar ile karşı karşıya kalmış, depremden ağır hasar alarak çıkan illerin merkezlerinde taşınmalar yaşanmaya başlamıştı. Burada daralmalar meydana gelirken büyümeye devam eden ilçelerden de il olmak isteyen ve buna hazır olan ilçeler var. Peki Türkiye’de hangi ilçeler il olmaya hazır? Diyarbakır, Mardin ve Urfa’da il olmaya hazır ilçeler hangileri?

 

İL OLMAYA HAZIR İLÇELER

Hatay’ın İskenderun, Kırıkhan, Arsuz ve Reyhanlı ilçeleri, il olmaya hazır ilçeler arasında yer almakta.  Kahramanmaraş deprem sonrası büyük yıkım yaşamasına rağmen Elbistan ilçesi il olmaya hazır ilçeler arasında yer almakta.

Adıyaman’ın Kahta ilçesi, Şanlıurfa’nın Siverek, Viranşehir, Suruç ilçeleri de il olmaya hazır ilçeler arasında yer almakta.

 

KOMŞU MARDİN’DE İKİ İLÇE İL OLMAYA HAZIR

Mardin’de il olmaya hazır iki ilçe bulunmakta. Bu ilçeler Midyat ve Nusaybin olarak kaydedildi.

 

Diyarbakır Ergani ile Trabzon Arsin, kardeş belediye oldu

 

DİYARBAKIR’DA İL OLMAYA HAZIR BİR İLÇE VAR

Diyarbakır’ın il olmaya hazır yalnızca bir ilçesi var. Ergani ilçesi, il olmaya hazır tek ilçe olarak Diyarbakır’da bulunuyor. Ergani’nin nüfusu 136 bin 99 kişi olurken şehir merkezine de 57 kilometre uzaklıkta. Diyarbakır’ın merkez ilçeleri de nüfus şartını karşılıyor olmasına rağmen şehre yakınlıkları sebebi ile aday ilçeler arasında yer almadılar.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak