Advert

İYİ Partili vekilden ‘Şeyh Said’ çıkışı: Değerimizdir, mezar yeri açıklansın

İYİ Partili vekilden ‘Şeyh Said’ çıkışı: Değerimizdir, mezar yeri açıklansın
Bu içerik 660 kez okundu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, Şeyh Said üzerinden yürütülen tartışmalarla ilgili, “Şeyh Said’e yönelik ithamları şiddetle reddediyorum, mezar yeri açıklansın” dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve eski bakanlardan Salim Ensarioğlu, Şeyh Said tartışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Ensarioğlu, Şeyh Said’in “bölgenin en önemli değeri” olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Şeyh Said’e yönelik ithamları şiddetle reddediyorum. Bu tür ithamlarla kimi çevreler tarafından toplumsal kutuplaşmayı derinleştirmek dışında herhangi bir amaca hizmet etmeyenlerdir. Biz toplumun tüm değerlerine saygı ve hürmeti bir hafıza barışı olarak görüyoruz.”

‘Mezar yeri açıklansın’

eyh-said.jpg

1925 İstiklal Mahkemesi kararı ile idam edilen Şeyh Said’in mezar yerinin açıklanması gerektiğine vurgu yapan Salim Ensarioğlu, “Bu minvalde daha önce de defalarca dile getirdiğim üzere Şeyh Said gibi büyük değerlere dönüşen Beddiüzzaman Said Nursi ve Seyid Rıza’nın da mezar yerlerinin açıklanması hafıza barışına hizmet edecektir. Anılan değerlerin mezar yerleri aleni bir değer iken devlet sırrı diye ifadelendirilmesi akla ziyan olmakla beraber hafıza barışına hizmet etmemektedir. Ülkemizde öncelikli olarak bir hafıza barışından başlanıp huzur ikliminin kalıcı olarak sağlanmasının tüm kesimlerin dahli ile mümkün olabileceği inancının kırılmasına müsaade etmeyeceğimizi ilgili taraflar bilmelidir. Ayrıca bu inancı taşıyan ilgili kamuoyunun taşıdığı bu inancını daha yüksek bir sesle dile getirmesini temenni ediyorum.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı