Advert

İki imam yarışacak!

 İki imam yarışacak!
Bu içerik 3401 kez okundu.

HDP’nin yüzde 63 ile aldığı Büyükşehir Belediyesi için, AK Parti’nin Büyükşehir için Nihat Hatipoğlu’nu, HEDEP’in ise müftü Nimetullah Erdoğmuş’u aday göstereceği iddia edildi.

Büyükşehir Belediyesi için, HEDEP kulislerinde öne çıkan isimlerden Ahmet Kaya'da var

Yerel seçimlere kısa bir süre kala partilerdeki hareketlilik sürüyor. Merak edilen illerin başında HEDEP’in kalesi olarak bilinen Diyarbakır geliyor. AK Parti’de belediye başkan adaylık süreci sona erdi. HEDEP’de ise başvurular yarın sona erecek.

AK Parti'de Biden, HEDEP'te ise Hatun başvurdu

AK Partiden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için, AFAD eski Müdürü Halis Bilden başvururken, HEDEP’den ise Maden ve Mühendisleri Odası eski Başkanı Doğan Hatun başvuru yaptı. Hatun, dışında HEDEP’e şuana kadar herhangi bir başvuru yok.

buyuksehir.jpg

İlçelerde patlama yaşandı

HEDEP’te bazı ilçelerde ise, başvurularda adeta patlama yaşandı. Bağlar, Sur, Kayapınar ve Yenişehir’e 30’a yakın kişi başkan adaylığı için başvururken, Dicle, Ergani, Lice, Çınar, Silvan ve Bismil ilçelerinde ise başvuru yoğunluğunun fazla olması dikkat çekti.

Nihat Hatipoğlu’nun ismi öne çıkıyor

3944.jpg

HDP’nin 2019 yılı seçimlerinde yüzde 63 oy ile aldığı Diyarbakır’da AK Parti’nin de HEDEP’in de popüler isimleri aday göstereceği kulislere yansıyan bilgiler arasında. AK Parti’de adaylık için ismi geçenler arasında Tarım eski Bakanı Mehdi Eker, İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun ismi öne çıkıyor.

HEDEP kulislerindeki bilgiler

4638.jpg

HEDEP’te başvuruların önündeki ciddi engellerden biri, siyasi yasaklar. Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Bağlar eski Belediye Başkanı Cabbar Laygara ile eski milletvekili ve Müftü Nimetullah Erdoğmuş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için, HEDEP kulislerinde öne çıkan isimlerden.

İmamlar yarışabilir

AK Parti’nin Nihat Hatipoğlu’nu aday göstermesi durumunda HEDEP’in de eski müftü Nimetullah Erdoğmuş’u aday göstereceği iddia ediliyor. (Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı