Advert

HEDEP’e adaylık başvuru ücretleri de belli oldu

HEDEP’e adaylık başvuru ücretleri de belli oldu
Bu içerik 1794 kez okundu.

Diyarbakır başta olmak üzere bölgede kazandıkları belediyeler 7 yıldır kayyım ile yönetilen HEDEP, yerel seçimler için başvuruları almaya başladı. HEDEP’e adaylık başvuru ücretleri de belli oldu.
BAŞVURULAR DÜN BAŞLADI, 10 ARALIK’TA BİTİYOR
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP)’e, yerel seçimlerde büyükşehir, il, ilçe başkan adayı  ve belediye meclis üyelikleri için başvurular dün başladı. HEDEP’in il ve ilçe başkanlıklarına yapılan başvurular, 10 Aralık tarihine kadar süreceği belirtildi. 
KAZANDILAR AMA 7 YILDIR YÖNETEMİYORLAR
HEDEP’in hedefi, Diyarbakır başta olmak üzere bölgede kazandıkları ancak 7 yıldır İçişleri Bakanlığı kararları ile kayyım ile yönetilen büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri geri almak. HEDEP il ve ilçelerde oluşturacakları seçim komisyonları ile başvuruları değerlendirirken, en başta aday adayların hukuki durumunu incelenecek. 
BAŞVURU FİYATLARI AÇIKLANDI
HEDEP’ten belediye başkanı ve meclis üyesi adayı olmak için yapılacak başvurudan alınacak ücrette belirlendi. HEDEP Büyükşehir aday adaylarından 20 bin, il belediye başkan aday adaylarından 10 bin, ilçe belediye başkan aday adaylarından ise 5 bin lira başvuru ücreti alacak. Belediye meclis üyesi adaylığı için 1.5-2.5 bin arasında ücret alınması kararlaştırılırken, engelli, kadın ve 25 yaş altı aday adaylarından ücret alınmayacak. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine