Advert

Atlar Diyarbakırlı gençlerin ekmek kapısı oldu

Atlar Diyarbakırlı gençlerin ekmek kapısı oldu
Bu içerik 1784 kez okundu.

Diyarbakır’da Dicle Nehri’nin kenarında bulunan Hevsel Bahçeleri’nde göze çarpan bu atlar, yeni bir iş sahasının keşfedildiğini müjdeliyor.

Yıllar önce Bağlar Koşuyolu’nda koşu için yetiştirilen atlar, Diyarbakır’da artık iş alanı için yetiştiriliyor. Dicle Nehri’nin kenarında bulunan ve UNESCO listesinde yer alan Hevsel Bahçeleri’nde göze çarpan atlar dikkat çekiyor. Fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer’in objektifinden yansıyan bu fotoğraflar, aslında yeni bir iş alanının müjdecisi.

Fotoğraflar: Mehmet Masum Süer

At üstünde hatıra fotoğrafları

Kente gelen yerli ve yabancı turistler o anı ölümsüzleştirmek için at sırtında fotoğraf çekmek istemesi bu iş alanının ortaya çıkmasına neden oldu. Bir çok genç Diyarbakırlı artık at yetiştirerek, surların etrafında turistleri atlarla gezdirerek para kazanmaya başladı. Bunu gören bir çok genç yeni bir iş kapısının açıldığını fark ederek at yetiştirmeye başladı. Surun tarihi güzellikleri ile bütünleşen atlar, turistler tarafından büyük bir ilgi görüyor.

at-diyarbakir-dicle-nehri-jpg2.jpg

Sur’da çektiği fotoğraflarla unutulmaz anlar yaşatan Mehmet Masum Süer bu kez Dicle Nehri’nden geçmeye çalışan bir grup atlı gencin fotoğrafları ile gündeme geldi. Atlı gençlerin Dicle Nehri ve Hevsel Bahçelerinin oluşturduğu son bahar renkleri ile bütünleşen fotoğraf unutulmaz bir enstantane oluşturdu. (Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak