Advert

Ergani’den batı illerine kışlık yiyecek takviyesi

Ergani’den batı illerine kışlık yiyecek takviyesi
Bu içerik 2316 kez okundu.

Ergani’de bin bir emekle hazırlanan kışlık yiyecekler, yolcu otobüsleriyle İstanbul başta olmak üzere batı illerine ulaştırılıyor.
Anadolu'nun birçok şehrinde olduğu gibi Ergani’de de vatandaşlar, büyükşehirlerde yaşayan akrabaları için yaz ve sonbahar mevsimlerinde kışlık yiyecek hazırlıyor. Yöre sakinleri, hazırladıkları kurutmalık sebzeler ile turşu, pekmez gibi çeşitli yöresel ürünleri, koliler ve çuvallarla yolcu otobüslerinin bagajında batı illerde yaşayan yakınlarına gönderiyor. Büyükşehirlerden memleketlerine gelen vatandaşlar da hazırladıkları yöresel yiyecekleri yaşadıkları illere dönerken beraberlerinde götürüyor.
Ergani’de bir seyahat firmasının müdürü Bülent Atilla, sonbahar aylarında yolcudan fazla bagaj taşıdıklarını söyledi. Kış öncesinde genelde gıda ürünleri taşıdıklarını anlatan Atilla, "Yolcu beraberinde en az 10 torba yük ile geliyor. Turşusundan peynirine kadar her şeyini alıp İstanbul veya Ankara’ya gidiyor. Yolcular genelde tüm kışlık ürünlerini buradan temin edip götürüyor. Bazen 10 yolcunun olduğu otobüste, bagajlar dolu oluyor hatta bazen bagaj yetersiz kalıyor." dedi.
YOLCUDAN ÇOK YÖRESEL ÜRÜN TAŞIYORLAR
14 yıllık otobüs şoförü Barış Karakaş da farklı illere yöresel ürün göndermek isteyen vatandaşlardan kimlik fotokopisi aldıklarını, rutin bir şekilde eşyaları kontrol ettiklerini belirtti.
Gönderilen ürünleri aynı şekilde kimlik isteyerek alıcıya titiz bir şekilde teslim ettiklerini belirten Karakaş, "Bu aylar erzak gönderme zamanı. Vatandaşlar kolilerce eşya getiriyor. Araçta 15 yolcu var ancak bagajlarda yer yok. Erzak zamanı olduğu için bagajlarımız doluyor. Patates, un, pekmez, yoğurt, peynir, kurutmalık gibi her şey gönderiliyor. İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya gibi illere çok rağbet var." diye konuştu.
PEKMEZ, PESTİL VE CEVİZ GÖTÜRÜYORUZ"
Bursa’da  yaşayan Ramazan Çetin ise yıllık iznini Ergani’de geçirdiğini, dönüşte yanında kışlık yöresel ürünleri de götürdüğünü söyledi.
Çetin, "Bağ bozumu zamanı olduğu için pekmez, pestil ve ceviz götürüyoruz. Oralarda bu tatları bulamadığımız için buradan götürüyoruz. Uçak 15 kilogramdan fazla kargo almıyor. Otobüsü tercih etmemizin sebebi fazla yük alabilmesidir, en az 100 kilogram yük götürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak