Advert

Diyarbakır’da AK Partinin Büyükşehir adayı için bu iki isim konuşuluyor

Diyarbakır’da merak edilen konuların başında özellikle iktidar partisinin Büyükşehir Belediye başkanlığı için kimi aday göstereceği geliyor.

Diyarbakır’da AK Partinin Büyükşehir adayı için bu iki isim konuşuluyor
Bu içerik 2714 kez okundu.

Ferit Aslan

Siyasi partiler yerel seçim tarihinin yaklaşması ile çalışmalarını yoğunlaştırırken, Diyarbakır’da merak edilen konuların başında özellikle iktidar partisinin Büyükşehir Belediye başkanlığı için kimi aday göstereceği geliyor. 

1625_1

SON İKİ SEÇİMDE ENSARİOĞLU VE KAYYIM ADAY GÖSTERİLDİ

Diyarbakır’da, 2014 yerel seçimlerinde HDP’den Gültan Kışanak’ın karşısına Milletvekili Galip Ensarioğlu’nu, 2019 seçimlerinde ise Dr.Selçuk Mızraklı’nın karşısına kayyım Cumali Atilla’yı çıkaran Ak Parti’nin 2024 seçimlerinde adayı merak ediliyor. 

Yaklaşık 1 aydır il başkanı Mehmet Şerif Aydın’ın görevden alınmasının ardından yeni il başkanı atanamazken, kulislerle il başkanından çok kimin Büyükşehir adayı olacağı konuşuluyor. 

galip-ensarioglu-kurt-sorunu-yuzde-95-cozulmustur

CEGA Medyanın AK Parti çevrelerinden edindiği bilgilere göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için iki isim ön plana çıkıyor. Bu isimlerden biri daha öncede aday olan mevcut Milletvekili Galip Ensarioğlu diğeri ise Vali Yardımcısı ve Büyükşehir belediyesi Genel sekreteri Abdullah Çiftçi. 

İKİSİ DE DÜŞÜNMÜYOR AMA….

Diyarbakır’da, 2014 seçimlerinde aday olan ve seçmen sayısının artması ve ittifaklar avantajınra rağmen 2019 seçimlerinde aday olan kayyım Cumali Atilla’dan fazla oy alan Ensarioğlu’nun aday olmayı düşünmediği ancak Cumhurbaşkanında böyle bir görevlendirmenin yapılması halinde ret edemeyeceği öğrenildi. 

sur-kayyumu-sur-2020-e812f4ecf15ab4bd2cf3

Ensarioğlu’dan sonra adı çok konuşulan diğer isim ise Abdullah Çiftçi. Batman Sason’lu olan ve Diyarbakır’daki sivil toplum örgütleri ile ilişkileri iyi olan Çiftçi’nin de siyasete atılmayı düşünmediği ancak Ensarioğlu örneğinde olduğu gibi Cumhurbaşkanının böyle bir görev vermesi durumunda bunu ret etme şansının olmadığı ifade ediliyor. 

ABDULLAH ÇİFTÇİ KİMDİR?

Adı Ak Partinin Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak geçen Abdullah Çiftçi, 1978 yılında Batman’ın Sason İlçesinde doğdu.  İlkokulu Sason’da, Ortaokul ve Lise Muş’ta okudu.  2000 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2002-2004 yılları arasında Maliye Bakanlığında Vergi Denetmen Yardımcılığı görevinde bulundu.

2004 yılında açılan Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavını kazanarak Muş Valiliği Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı.

Dil Eğitimi Almanya’da tamamlayan Abdullah Çiftçi evli ve üç çocuk babasıdır. 02.05.2018 tarihinde geçici, 14.09.2018 tarihinde asaleten Sur Kaymakamlığı olarak görev yapmıştır. Şu anda Diyarbakır Vali Yardımcılığı yapan Çiftçi aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri görevini yürütüyor. 

ÇÖZÜM SÜRECİNDE SURUÇ KAYMAKAMLIĞI YAPTI

Abdullah Çiftçi, 2013-2015 yılları arasında yürütülen çözüm sürecinde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Kaymakamlığını yaptı. İŞİD’in Kobani’ye girmesi ve Kobani’de aylarca süren şiddetli çalışmalarda Türkiye’den Kobani’ye giden Peşmergeler ve diğer yardımların sevk ve idaresinden sorumluydu. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak