Advert

Ergani’de Filistin'e destek yürüyüşü

Ergani’de Cuma namazı sonrası Filistin için bir araya gelen yüzlerce kişi, İsrail'i protesto etti.

Ergani’de Filistin'e destek yürüyüşü
Bu içerik 1021 kez okundu.

Filistinli Müslümanlara destek vermek ve işgalcileri lanetlemek amacıyla HÜDA PAR İlçe Başkanlığı yürüyüş ve protesto gösterisi yaptı.
 Erganililer Filistin'e destekleri sürüyor. HÜDA PAR tarafından düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşüne yüzlerce Erganili vatandaş katıldı. 
Ergani’de Cuma Namazı sonrası HÜDA PAR ilçe başkanı Uğur Uşar, “Camii Kebir önünde yaptığı açıklamada; Biz Müslümanlar için ve Mescid-i Aksa sıradan bir toprak parçası değildir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi, Peygamber efendimizin miraca çıkarken ilk uğradığı yer, tevhit akidesinin ilk merkezlerinden biridir. Kudüs ve Mescid-i Aksa ümmetin izzeti ve namusudur.Ümmetin ve nemusunu muhafaza eden direniş hareketinin yanındayız. Siyonist işgal rejimini n yapmış olduğu savaş suçlarının haddi hesabı yok. Bu gün zalimin safında yer alıp, bir kaç dünyalık menfaat elde etmektense, mazlum safında yer alıp kahramanca ve izzetlice dik durmayı bir şeref olarak kabul ediyoruz” dedi. 
Siyonistlerin büyük İsrail projesi olduğunu belirten Uşar, Büyük İsrail projesine göre, Nil ile Fırat arasındaki tüm toprakları işgal etme gibi bir hayal dünyaları var. Bu hayal dünyalarını başlarına yıkan Aksa Tufanı hareketine ve kahraman mücahitlere çok şey borçluyuz. Ümmetin bu yiğit evlatları, 75 yıldır sadece kendi topraklarını korumuyorlar, siyonistlerin büyük İsrail projesine karşı da adeta bir set olup durmaktadırlar. Böyle bir direnişl olmasaydı, kim bilir büyük İsrail hayallerini kuran siyonistler şimdiye kadar yaşamış alduğumuz topraklara kadar işgali genişletmişlerdi. dedi
Tüm İslam Ülkelerin Liderleri ciddi adımlar atmaları gerektiğini belirten Uşar, Siyonist İsrail, kınam, savaş hukuku gibi tabirlerden anlamıyor. Bu yüzden İsrail’in anlacağı dilden kesin ve net yaptırımlarla cezalandırmalıdır. Başta, İsrail’e karşı ekonomik, dipşomatik, ticari, stratejik tüm kanallar kapatılmalı, elçilikler sınır dışı edilmelidir. Gazzeye acil olarak insani yardım koridoru oluşturmalı. İlaç ve gıda tüm insanı yarınlar ulaştırılmalı.Başta Türkiye olma üzere tüm islam ülkeleri, direniş hareketlerine askeri, isthbarat ve lojistlik destek vermelidir. dünyanın dört bir yanında, İsrail’in çocuk, kadın, yaşlıve sivillerin katledilmesine seyirci kalmak istemeyip, İsrail’e karşı Mescid-i Aksa’nın muhafıslığını yapmak isteyen halklara kolaylık sağlanmalıdır. 
HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. diye konuştu. 
Daha sonra  Camii Kebir önünde başlayan yürüyüş Dicle Caddesi'nde son buldu. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak