Advert

UZAKTAN EĞİTİM YARIN BAŞLIYOR

UZAKTAN EĞİTİM YARIN BAŞLIYOR
Bu içerik 11076 kez okundu.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 23-27 Mart tarihlerinde TRT ve EBA üzerinden eğitim görecek.

Günlük ve haftalık yayın akışına http://www.eba.gov.tr/ ana sayfasından ve TRT internet sitesinden ulaşılabilecek.

Ayrıca, her akşam yayın sonlandıktan sonra ve sabah yayın başlayana kadar televizyon ekranından görüntülenebilecek. Uzaktan eğitim dersleri 20’şer dakika sürecek.

İlkokul ve ortaokullar sınıf kademelerine göre günde 20’şer dakikalık 2 ders alacak. Liselerde ise günde 3 ders olacak. Yayınlar ilgili kanalda 1 veya 2 kez tekrar edilecek.

Tekrarlayan yayın akışı da yine aynı kanaldan öğrenilebilecek. Ayrıca http://www.eba.gov.tr/ üzerinden yayınlanan içeriklerin kayıtlarına ulaşılabilecek.

Öğrenciler, kendi ders öğretmenleri ile http://www.eba.gov.tr/ üzerinden gruplarında yazışabilir, bilgi paylaşımında bulunabilir. Ayrıca zorunlu tatil bittiğinde tüm sınıflara telafi eğitimi de yapılacak.

Öğretmenler, ödevleri sistem üzerinden kontrol edecek ve öğrencilerin sisteme giriş, çıkışları, ne kadar süre sistemde kaldığı, hangi etkinlikler izlediği, izlemedikleri etkinlik olup olmadığı gibi tüm hareketler öğretmenler ve okul yöneticileri tarafından takip altında tutulacak.

Sisteme girilen ödevler, etkinlikler, öğretmen-veli iletişim hattından da bildirilecek ve sisteme girmeyenler için gerekli uyarılar yapılacak. Evlerinde bilgisayarları ya da akıllı telefonları olmayan öğrenciler için de çözüm odaklı çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

TURKSAT uydularından şifreli platform hizmeti veren D-Smart, Tivibu Uydu ve Digiturk Türksat Uydusu platformları da kendi akıllı kanal sıralamasına eklemek suretiyle yayınları abonelerine iletecek.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı