Advert

DİYARBAKIR’IN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ KENTİ SÜSLEYECEK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini vurgulamak amacıyla dekoratif şehir aydınlatmaları çalışmasını başlattı

DİYARBAKIR’IN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ KENTİ SÜSLEYECEK
Bu içerik 1626 kez okundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtmak ve kente estetik katmak amacıyla dekoratif şehir aydınlatmaları çalışmasını başlattı. İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Şanlıurfa Yolu, Seyrantepe Köprülü Kavşağı, havaalanı, otogar, Ofis Altgeçit ve Alipınar Köprüsü’nde ışıklı dekoratif şehir aydınlatmaları tasarım uygulamaları yapılacak.

Kent ziyaretçilere kendini anlatacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında; dekoratif şehir aydınlatma tasarım uygulamalarının ilki Seyrantepe ve Diclekent Köprülü Kavşağı’nda yapıldı. Işıklı slogan uygulamalarının dışında içlerinde kenti en iyi tanıtan ve en estetik fotoğraflarını barındıran pilon tabelalar uygulanacak. Bu uygulamaların 8 adeti Seyrantepe Köprülü Kavşağı ayaklarına giydirilecek, 2 adeti otogar mevkiinde, iki adeti ise havalimanı içinde konumlandırılacak. Mart ayının sonuna kadar tamamlanması planlanan çalışmaların tamamlanmasıyla kent estetik açıdan değer kazanacak ve ziyaretçilere kendini anlatan bir niteliğe kavuşacak. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı