Advert

Diyarbakır'a 5 Yıldızlı A–ğretmenevi

Diyarbakır'da öğretmenlerin barına ihtiyacının karşılanması için modern bir öğretmenevi yapılıyor.

Diyarbakır'a 5 Yıldızlı A–ğretmenevi
Bu içerik 3162 kez okundu.

Yenişehir semtinde 52 yıl önce hizmete açılan ve duş yerleri dahi bulunmayan Diyarbakır Öğretmenevi'nin barınma ihtiyacına cevap vermemesi nedeniyle yeni bir öğretmenevinin yaptırılması kararlaştırıldı. Bunun için Elazığ karayolu üzerindeki Diyarbakır il Özel idaresi içerisindeki 16 bin metrekare alan ayrılırken, yapılan ihale sürecinin ardından öğretmenevinin yapımına başlandı.

içerisinde konferans salonu ve spor merkezinin de yer alacağı 16 katlı modern öğretmenevi, 10 milyon liraya mal olacak. Yaklaşık 14 ay sonra hizmete açılması planlanan öğretmenevi sayesinde Diyarbakır'a atanacak öğretmenlerin barınma sorunu sona erecek. 5 yıldızlı otel kalitesinde hizmet verecek öğretmenevi Türkiye'nin sayılı öğretmenevleri arasında yer alacak.

-"5 yıldızlı otel kalitesinde olacak"

Vali Mustafa Toprak, 42 yatak kapasiteli mevcut öğretmenevinin 52 yıllık bina oluşu nedeniyle ihtiyacı karşılayamadığını belirterek, bu nedenle sıkıntı yaşandığını söyledi.Öğretmenevinde tek kişilik odanın yer almadığını, 2-3 kişilik odalarda ise duş yerinin bulunmadığını kaydeden Toprak, şöyle konuştu:

"Diyarbakır'da yaklaşık 17 bin öğretmen görev yapıyor. Öğretmenlerimizin hizmet içi eğitim ve ihtiyaç alanlarına büyük önem veriyoruz ve bu konuda çaba gösteriyoruz. Mevcut öğretmenevi sosyal donatılar açısından da yeterli değildi. Bu eksikliğin giderilmesi için modern bir öğretmenevinin yapımı kararlaştırıldı. Yapımına başlanan 16 katlı öğretmenevimizde 5 yıldızlı bir otelin içerisinde ne varsa o şartları barındıracak. 5 yıldızlı otel kalitesinde olacak. Türkiye'deki en büyük öğretmenevlerinden biri olacak. Bu öğretmenevi tamamlandığında öğretmenlerimiz konaklama, yeme içme, hizmet içi eğitim, sosyal ve kültürel çalışmalarını çok rahat yapacağı bir mekana kavuşmuş olacak.

Diyarbakır kültürel ve tarihsel varlıkları ile büyük turizm potansiyeline sahip bir kenttir. Bölgenin merkezi konumunda da yer aldığı için yıllık bir milyon turisti çekebilecek kapasiteye sahiptir. Bu anlamda bu öğretmenevi turizme de katkı sunacaktır."

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine