Advert

Sağlık Emekçilerinden Basın Açıklaması

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Ergani temsilciliği, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Sağlık Emekçilerinden Basın Açıklaması
Bu içerik 3389 kez okundu.

 

Son olarak, istanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Serviste görevli asistan doktor iken, 30 Kasım’da SABiM şikâyet hattına gelen bir hasta şikâyeti üzerine ifadesi alındıktan sonra hastanenin 6’ncı katından atlayarak intihar eden Melike Erdem’e ilişkin bir açıklama gerçekleştiren SES ilçe temsilciği sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları sert bir şekilde eleştirdi.

            Ergani Devlet hastanesi önünde bir araya gelen SES ve Diyarbakır Tabip Odası üyeleri, genç meslektaşlarının ölümüne yönelik Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamanın kendilerini üzdüğünü, öfkelerini daha da arttırdığını söyledi. Dr. Hamza Aktaş yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın, Dr Melike Erdem’in ölümüyle ilgili delilleri karartmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Aktaş, bu vakanın ilk olmadığını, sağlık emekçilerinin bu olaylarla sık karşılaştığını belirterek, “Hekimleri, sağlık çalışanlarını hastalara kırdıran ‘Alo 184-SABiM Sağlık Taciz Hattı’na karşı isyan ediyoruz. Bütün sağlık çalışanları olarak ‘Alo 184-SABiM yetti artık çık devreden diyoruz” dedi. Taleplerinin açık ve net olduğunu, Sağlık Bakanlığından cevap beklediklerini söyleyen sağlık emekçileri, basın açıklamasının ardından Alo 184 SABiM hattını arayarak devreden çıkmasını istediler.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı