Advert

A‡ermik belediyesinden hizmet atağı

Diyarbakır'ın A‡ermik ilçe Belediye Başkanlığı ekipleri tarafından ilçenin en işlek caddelerinden olan Ali Gaffar Okkan Caddesi'nde parke taşı döşeme çalışmaları başlatıldı.

A‡ermik belediyesinden hizmet atağı
Bu içerik 3127 kez okundu.

 

Daha önce asfalt yapılan ancak zamanla tonajlı araçların geçmesi ve yağan şiddetli yağmurların oluşturduğu seller nedeniyle bozulan Ami Gaffar Okkan Caddesi'nin kullanılmaz hale gelmesinin ardından belediye tarafından yeniden çalışma başlatıldı. Mahalle sakinlerinin bu durumdan duydukları rahatsızlığı Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ'a iletti. Başkan Akdağ, vatandaşların isteklerine kayıtsız kalmayarak bu cadde için 10 bin metrekare kilitli parke taşı satın alarak döşeme işini başlattı.

Kilitli parke taşı çalışmalarının yapıldığı caddeye gelerek inceleme yapan Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, “Allah'ın izniyle hiçbir cadde ve sokağımızı bozuk bırakmayacağız. ilçemizin temizliği ve güzelliği için elimizden gelen tüm imkanlarımızı kullanıyoruz, kullanmaya da devam edeceğiz. Şimdiye kadar 30 bin metrekarelik alanda parke döşemesi yaptırdık. Ali Gaffar Okkan Caddesi için ise ayriyeten 10 bin metrekare kilitli parke taşı satın aldık. Bu caddedeki çalışmalar tamamlandıktan sonra, cadde ile bağlantılı tüm sokakları da parke ile döşeteceğiz" dedi.

Çermik halkının hizmetlerin en iyisine layık olduğunu belirten Başkan Mehmet Akdağ, daha sağlam ve estetik olduğu için kilitli parke taşını tercih ettiklerini söyledi. Akdağ, "Döşemesi kolay olduğu gibi onarımı da kolaydır. Beton ya da asfalt yollarda su veya kanalizasyon şebekelerinde bir arıza çıktığında, betonu veya asfaltı kırmak hem zahmetli hem de zaman kaybına neden olmaktadır. Ayrıca kazılan yerin tekrar eski duruma getirilmesi de güçtür. Parke taşı bu yönden çok ekonomiktir. Arıza durumunda lokal olarak taşlar kaldırılarak su ya da kanalizasyondaki arızalar giderildikten sonra tekrar yerine konulmaktadır. Böylece hem arızayı gidermede zaman kaybı önlenmiş olur, hem de yolun bozulmadan onarılması mümkün olur” diye konuştu.


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine