Advert

internet cafelere sıkı denetim

Diyarbakır'ın A‡ermik ilçesinde faaliyet gösterten 20 internet cafe işletmecisi ile internet toplu kullanım sağlayacıları hakkındaki yönetmelik çerçevesinde toplantı yapıldı.

internet cafelere sıkı denetim
Bu içerik 3107 kez okundu.

 

Çermik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitim toplantısına Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Gıyasettin Temel, ilçe Emniyet Amiri Uğur Argun, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kaya ve internet cafe işletmecileri katıldı.

internet toplu kullanım sağlayıcıları hakkındaki yönetmelik hakkında bilgi veren Çermik Çok Programlı lisesi Bilişim ve Teknoloji Öğretmeni ibrahim Kavak, 15 yaşından küçüklerin yanlarında veli veya vasileri olmadan saat 20.00'den sonra internet cafelere alınmaması uyarısında bulunarak, internet cafelerde uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.

işyerlerine giren ve çıkanların tespiti amacıyla gerekli kamera kayıt sisteminin internet cafelere kurulmasının zorunlu olduğunu belirten Kavak, kamera sistemi aracılığıyla elde edilen kayıtların yedi gün süreyle saklanması gerektiğini dile getirdi.ilçede resmi kayıtlara göre 20 internet kafenin olduğunun belirtildiği toplantıda, özellikle bu tür mekanların gençler için riskli alanlar olmaktan çıkarılarak nezih ortamlar haline dönüşmesi gerektiği vurgulandı. Bu tür mekanlarda kurallara uymayanlar hakkında da gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı bildirildi.


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine