Advert

Kızılay’da ‘Işık’ güven tazeledi

Kızılay Diyarbakır Şubesi'nde Olağan Genel Kurulda Şube Başkanı Mesut Işık, kurula katılan delegelerin tümünün oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Kızılay’da ‘Işık’ güven tazeledi
Bu içerik 1585 kez okundu.

İhtiyaç sahibi vatandaşların destekçilerinden olan Kızılay'ın Diyarbakır Şubesi, Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu kurulda, toplam 321 delegeden kurula katılan 210 delegenin tamamının oyunu aldı.

Hava koşulları nedeniyle yolların kapalı olması bazı delegelerin kurula katılamamasına neden oldu. 210 oyunun tamamını alan Mesut Işık ve Yönetimi yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Yönetim kurulu üyeliklerine ise Ahmet Demirel, Yusuf Çelebi, Davut Yıldız, Adnan Türk, Mehmet Alpaslan, Önder Uçar, Alaattin Sever ve Rabia Başeğmez seçildi.

Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Işık kongrede yaptığı konuşmada, Kurulduğu günden bu yana insanlığın değerlerine taraf olan  ve bu milletin merhametini, hiçbir ayrım gözetmeden, dünyanın dört bir tarafına; tüm insanlığa taşıyan Türk Kızılay’ı; İhtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, merhametin, tarafsızlığın ve barışın yüzü olduğunu söyledi.

Kızılay’ın, her koşulda ve her yerde hiçbir ayrım yapmaksızın, her ne sebeple ortaya çıkarsa çıksın,  insan ızdırabını dindirmek amacıyla, korunmasız insanlara yardım ederek, insan hayatını ve sağlığını koruyarak, insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı ve işbirliğini geliştirmeye çalıştığına işaret eden Işık, “Kızılay, bu ülkenin ve hatta insanlığın yüz akı kurumlarından biridir. Özellikle son yıllarda dünyanın herhangi bir yerinde,  bir toplum zor duruma  düşmüşse, yönünü Türkiye ye ve kızılaya dönmektedir…Bugün Ukrayna da, Afrika ülkelerinde,  Yemen Filistin, Gazze, Avrupa , Suriye, Irak gibi onlarca ülkedeki delegasyonlarımız ile mağdur, mahrum ve mazlumların sığınağı olmaya devam etmektedir. Sudan, Endonezya, Srilanka, Kırgızistan, Kosova , Somali, Pakistan , Suriye, Miyanmar, Afganistan gibi ülkelerde insani yardım faaliyetlerinin yanı sıra pek çok kalıcı refaha imza atmış, atmaya devam etmektedir. Dil,din,ırk ayrımı gözetmeden çalışmalarını sürdüren Kızılay ,Türkiye başta olmak üzere Dünyanın farklı bölgelerinde ,milyonlarca insana yardım eli uzatatarak insani yardım çalışmalarında küresel bir aktör haline gelmiştir. Türk Kızılay, son 10 yılda 138 farklı ülkede doğal ve insan kaynaklı afetlere müdahale etmiş,İhtiyaç sahiplerinin barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılamıştır” dedi.

Işık, geçmiş dönemde yaptığı çalışmaları da dile getirerek, “Bu 3 yıllık süreç içerisinde gerçekleştirilen hedeflerin bazılarını paylaşmak isteriz; 1-10 000 Kişilik Modern Aşevimizi Kurduk, İlkyardım Merkezimizi Açtık, Gönüllü Merkezimizi Kurduk, Aşevi Mobil Mutfak vasfında İkram Aracımızı aldık, 5-25 Dönüm arazi Tahsisi Aldık , ve buraya Bölge Lojistik ve Afet Deposu İle Bölge Kan Merkezi binalarını inşa etme hedeflerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İl Şubemizi Modern Hizmet vereceği bir mekana kavuşturduk. Silvan, Hani, Kulp, Bağlar,Lice şubelerimize yer tahsisi yapıldı, Şubelerimizin önemli bir kısmında kadın Kollarımızı ve Genç Kızılayımızı kurduk, diğer şubelerimizde hazırlıklarımız devam ediyor. Şuan Türkiyedeki şubeler arasunda Kadın Kollarımız ve Genç kızılayımız Faaliyetleri ile 1. Sırada Onlarla birlikte bütün kadın kolları ve Genç Kızılay gönüllülerimizi huzurunuzda birkez daha tebrik etmek istiyoruz. Norm Kadrolara personeller alarak, İl Şubemizi ve diğer şubelerimizi güçlendirerek Kurumsal bir yapıya geçtik; Toplumsal Güçlendirme, Mali Destek ve Bağış Birimlerimizi kurduk. Çalışmalarımızı Proje bazlı Modele dönüştürdük, Bu kapsamda Şenlendirme Projeleri ile önemli etkinlikler yaptık. Küresel bir afete dönüşen Pandemi döneminde Diyarbakır il, ilçe şubeleri ile Temsilciliklerimizin gönüllüleri, birkez daha topluma yaptığı yardımlar ve destekler ile Umut oldu, olmaya da devam edecek. Bu bağlamda, Bütün bu çalışmalarımızı yürütürken bizlere destek olan, Valimiz ve Kızılay fahri başkanımız Münir Karaloğlu nu, İlçelerimizin Fahri Başkanları Kaymakamlarımızı, Belediye başkanlarımızı, Kamu Kurumlarımızın Bölge Müdürlerini, İl Müdürlerini, STK larımızı, Faaliyetlerimize sahip çıkarak topluma duyuran değerli Yerel ve Ulusal basınımızı, Pandemi döneminin en zorlu günlerinde sokağa çıkan, yardım faaliyeti yürüten kahraman gönüllülerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kızılay Diyarbakır Olağan Kongresine teşrif eden Genel merkez yönetim kurulu Üyesi Cengiz Koç ise,  “Kızılay'ımızın simgesi olan kırmızı hilal, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında, bu bayrağın dalgalandığı her yerde, en sıkıntılı zamanlarda uzanan yardım elinin, umudun adı olmuştur. Deprem olur, gözler hemen bu kırmızı hilali arar. Yangın olur, sel olur, heyelan olur, gözler hemen bu kırmızı hilali arar. Tüm tabii ve insani felaketlerde, herkesten önce Kızılay oradadır, orada olması beklenir. Herkes, her kurum gecikebilir ama Kızılay gecikemez, Kızılay'ın böyle bir lüksü yoktur. Şu anda dünyanın dört bir yanında ve ülkemizin her köşesinde hizmet veren tüm Kızılay mensuplarına, fahri çalışanlara, gönül verenlere, destek olanlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Seçim Sonrası Teşekkür konuşmasını yapan Başkan Işık “ Diyarbakır ilimizin, ilçelerinin, beldelerinin, köy ve mezralarının muhtaçlarına, fakirlerine, garip ve gurebalarına  Kızılay şubemizin yeni bir hayır kapısı , bir umut ışığı olmaya devam edeceğini ifade etmek istiyorum. Bütün Şubelerimiz ile birlikte, bir bedenin azaları gibi elele omuz omuza vererek, Ekip ruhu, İstişare aklı ve iyi bir koordinasyon ile bu çalışmaları yürüteceğiz. Allah’ın izni ve yardımı ile bu emaneti, bu bayrağı; bu milletin inancına, değerlerine uygun bir şekil de, şefkat, merhamet, adalet ve insani temeller üzerinde, yeniden imar , inşa ve ihya etmeye çalışarak, nerede olursa olsun, bu millettin sahipsizlerine , kimsesizlerine ulaştırmaya, yaralarına merhem olmaya kaldığımız yerden devam edeceğiz. Yapacağımız yardımlar ve destekler ile bu milletin kardeşlik ve dayanışma duygularını, Sıla i rahim ekseninde canlandırmaya çalışarak, toplumun farklı kesimlerinin kucaklaşmasını, birbirlerinin dertleri ile dertlenmesi zeminini oluşturmaya gayret edeceğiz. Kızılay Diyarbakır şubesi ve Tüm şubelerimiz, Köy ve Mahalle teşkilatlarımız ile birlikte kardeşlik bağımızın güçlenmesine vesile olacak yardımlaşma faaliyetlerine, bütün Diyarbakır halkını şahit tutmaya, onları haberdar etmeye çaba göstereceğiz. Toplumu, fakir ve muhtaç kardeşlerine karşı, sorumluluk ve aidiyet duygusunu canlandırmaya çalışacağız. Bu çalışmalara şahit olan ve bu sorumluluğu taşıyan insanların hiç düşünmeden bu hayırlı gayretin bir parçası olmaya çalışacaklarını düşünüyoruz. Diyarbakır şube yönetimi ve diğer Şubelerimiz ile birlikte elele omuzomuza vererek, tüm işlerimizi, hayır ve bereketini umarak rabbimizin emri doğrultusunda istişare ile yürüteceğiz. Bu çalışmaları yürüten bizler, en alt kademesinden en üst yöneticisine kadar ilkeli, merhametli, şefkatli  bir ahlak ile fikri ve zikri ne olursa olsun , etnik kökeni, mezhebi meşrebi ne olursa olsun , bu toplumu meydana getiren farklı kesimlere önyargısız bir şekilde, bütün muhtaçlara, insani bir yüz ile bakarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız” diye ifade etti.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak