Advert

Okullarda bit salgını başladı,

Diyarbakırç™daki bazı okullarda bit salgını yaşandı. Okul yönetimleri,öğrencilere verdikleri ve velilerine vermelerini istedikleri yazılı pusulalarda, bit salgınının başladığı ailelere bildirildi. Ancak, il Milli Eğitim Müdürlüğüç™nün bit salgınından habe

Okullarda bit salgını başladı,
Bu içerik 4219 kez okundu.

 

Edinilen bilgiye göre Diyarbakır’da eğitim veren bazı okulların özellikle okul öncesi eğitim veren bölümlerinde bit salgını baş gösterdi. Bit salgını öyle bir yayıldı ki okul yöneticileri, öğrencilerirn aileler ve velilerini bu konuda uyarma  ihtiyacı duydu. Bazı okullardan, okul öncesi eğitim gören çocuklara, ailelerine iletmeleri için ‘bilgi notları’ dağıtıldı. Çocuklarının okuldan getidikleri bilgi notunu okuyan aileler, gözlerine inanamadı.

Aileler panikte

Aileleri paniğe sokan bu bilgi notlarında, aynen şöyle yazdığı belirlendi:

“Diyarbakır il genelinde bazı okullarda bite rastlanmıştır. Buna istinaden okulumuzda yapılan taramada da bite rastlanmıştır. Tüm velilerimizin bu konuda bilgilendirmesi ve gerekli önlemlerin alınması rica olunur.”

il Milli Eğitim’in haberi dahi yok

Okul idareleri, yaşanan bit salgınında aileeri uyarma ihtiyacı duyarak, durumu bilgi notuyla onlara iletmesi ve önlem almalarını istemesine karşın, tüm bu yaşananlardan il Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bilgisinin olmadığı ortaya çıktı.

‘Mail atın araştıralım’

Velilerden gelen tepkiler üzerine aradığımız Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, olaydan haberlerinin olmadığını söylediler. Telefona çıkan üst düzey yetkilinin, “Konuyla ilgili bize mail atın, araştıralım” demesi dikkat çekti.

Uzmanlardan uyarı!

Yaşanan durum karşısında görüştüğümüz uzmanlar, kişinin başı devamlı kaşınıyorsa bitten kuşkulanmak yerinde olacağını belirterek, “Bitlenen kişinin başını koyup yattığı yastığın üzerinde görülen siyahlı beyazlı tozlar bitlerin dışkısı ve kaşınan deriden dökülen tozlar olabilir. Koyu renk saçlar arasında bitlerin sirkelerini görmek daha kolaydır. Sirkeleri bulmanın yollarından biri saçları iyice tarayarak lastik band ve tokayla dörde ayırıp bağlamaktır. Dörde ayırdığınız saçın bir bölümü elinize alarak parmaklarınızla ve sık ve ince dişli bir tarakla tarayın ve saçta ve saç diplerinde sirke olup olmadığını kontrol edin.çˆSirkeler genellikle, kulakların üst ve arka tarafındaki saçlar ve kahküller arasında bulunurlar.” dediler.

Nasıl tedavi edilir?

Bitlenmenin tedavisi hakkındada da bilgi veren uzmanlar, “Eczaneden bit öldürücü bir şampuan satın alın.çˆBitleri öldürmek için kesinlikle gazyağı sinek öldürücü spreyle kullanmayın.çˆÖzel şampuanı kullanırken kullanma talimatını dikkatle okuyun. Şampuanı kullandığınız banyonun havalanmasının iyi olması gereklidir.” diye uyardılar.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı