Advert

Sağlık Yönetimi Onlara Emanet

Sağlık Bakanlığının teşkilat yasasındaki değişiklikle birlikte Kamu Hastane Birliğine bağlanan devlet hastanelerinde taşlar yerinden oynamaya başladı.

Sağlık Yönetimi Onlara Emanet
Bu içerik 3743 kez okundu.

 

Murat BABACAN
Ergani Devlet Hastanesi yönetiminde revizyon başladı. Başta Başhekim olmak üzere tüm hastane yönetimi değişti. Sağlık Bakanlığının teşkilat yasasındaki değişiklikle birlikte Devlet hastanelerinin yönetim yapısında önemli değişikliğe gidildi. Kamu Hastane Birliğine (KHB) bağlanan Ergani Devlet Hastanesinin yeni Başhekimi iç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mikail Yetmiş oldu. Şimdiye kadar bu görevi vekâleten yürüten Salih Akatay, Başhekim Yardımcılığı görevine geri döndü. Abbas Çelik ile Şükran Duymuş hastanenin yeni müdürleri olurken, müdür yardımcılıklarına ise Resul Aslan ile Abdulkerim Çakar getirildi.
HASTANE YÖNETiMi DEĞiŞTi
Ergani Devlet Hastanesinde yeni Başhekim, Müdür ve Müdür Yardımcılarının isimleri belli oldu. Sağlık Bakanlığının teşkilat yasasındaki değişiklik nedeniyle tüm başhekimlerin görevleri sona erdirildi. Yasa değişikliği kapsamında sözleşmeli başhekim atamaları başladı. Uzun zamandan beri sır gibi saklanan Ergani Devlet hastanesi Başhekimliği görevine Uzman Dr. Mikail Yemiş getirildi. Yeni Başhekim Uzman Dr. Mikail Yetmiş, 2004-2005 tarihleri arasında Ergani Mustafa Topalan Sağlık Ocağı ve Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak görev yapmıştı. Daha sonra iç Hastalıkları Uzmanlığını kazanarak ilçeden ayrılan Yetmiş, ihtisasını tamamladıktan sonra Silvan Devlet Hastanesinde görev yapmaya başladı. 
iKi YENi MÜDÜR 
Ergani Devlet Hastanesinde Müdür ve Müdür Yardımcılığı kadroları da revizyondan geçti. Devlet Hastanesinde Röntgen Teknisyeni olarak görev yapan Abbas Çelik ile 2011 yılından bu yana Başhemşirelik yapan Şükran Duymuş hastanenin yeni Müdürleri oldu. Abbas Çelik, idari ve mali işlerden sorumlu müdür olurken, Şükran Duymuş ise sağlık bakım hizmetlerinden sorumlu müdür oldu. Müdür Yardımcılıklarına ise Mutemet Resul Aslan ile Memur Abdulkerim Çakar getirildi. Eski Müdür Erdal Aslan Personel Şefliği görevine geri dönerken, eski Müdür Yardımcısı Sait Gögercin'in ise Hani Devlet Hastanesine Müdür olarak atandığı bildirildi. Kaymakamlık onayıyla müdür yardımcısı olarak görev yapan Abdulrezzak Tekin memurluk görevine geri döndü. Ayrıca başhemşire yardımcıları Aygül Demir ve Bahar Yılmaz'ın da görevi sona erdi. Bu isimlerin yeni görevlerine bugünlerde başlayacağı bildirildi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı