Advert

SAĞLIK ONLARA EMANET

Başta hastaneler olmak üzere sağlık kurumlarının idari kadrosunda önemli değişikliğe gidildi. Sağlık kurumlarında yeni görev alan idareciler sözleşmeyi imzaladı.

SAĞLIK ONLARA EMANET
Bu içerik 3667 kez okundu.

 

Diyarbakır’da başta hastane başhekimleri olmak üzere, sağlıkta geniş çaplı revizyona gidildi. Yeni göreve atanan hastane başhekimleri, başhekim yardımcıları ile ilçe sağlık grup başkanlarının yanı sıra, genel sekreter yardımcıları sözleşme imzaladı.

 

 

DiYARBAKIR- Güneydoğu’nun her alanda olduğu gibi sağlık alanında da merkezi konumunda bulunan Diyarbakır’da, sağlık kurumlarının idari kadrosunda köklü değişikliğe gidildi. Başta Hastane Başhekimleri olmak üzere, başhekim yardımcıları, hastane müdürleri ve ilçe sağlık grup başkanları değişti. Yeni göreve atanan idarecilerle sözleşme imzalandı.

Türkiye'nin sağlık idaresinde yeni bir dönem start aldı. Sağlık Bakanlığı’nca uygulanmaya konulan Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterlikleri, aktif olarak hayata geçti. Bakan Recep Akdağ’ın imzasıyla atanan genel sekreterler de kendi illerinde çalışma ekibini oluşturmaya başladı. Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine atanan Muhammed Güzel Kurtoğlu, sağlıkta ciddi bir revizyon gerçekleştirdi. 

Kurtoğlu’nun isteği ile hazırlanan kararname Sağlık Bakanlığı tarafından da onaylandı.  Revizyon kapsamında görev alan yeni idareciler sözleşmelerini imzaladı. Revizyon kapsamında Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu’na bağlı olarak, Tıbbi işler, idari işler ve Mali işler  başkanlıklarına da atamalar gerçekleşti. Tıbbı işler Başkanlığına Op.Dr. Reha Aygören, idari işler Başkanlığına Av. Ramazan Can ve Mali işler Başkanlığına Zeynel Abidin Toprak getirildi.  Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönetici olarak Kardoloji uzmanı Doç.Dr. Aziz Karabulut, Başhekimliğe ise, Prof. Dr. Cahfer Güloğlu atandı. Başhekim yardımcılıklarına da Doç. Dr. Murat Orak, Yrd. Doç. Dr. Sedat Kaya ve Dr. Kerim Keser atandı.  Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesine ise, daha önce Başhekim olarak görev yapan Atilla Yazıcıoğlu yönetici olarak atanırken, başhekimlik görevine de Bismil ilçe Devlet Hastanesi Başhekimi Vefik Çelebi getirildi.  

 

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde ise, mevcut  Başhekim Murat Kanğır ile sözleşme imzalandığı ancak, durumunun net olmadığı ileri sürülüyor. Kulislerde Kanğır’ın sözleşme imzalamasına rağmen bu görevine devam etmeye bileği ihtimalinin yüksek olduğu iddia edildi, Bu hastanenin başhekimlik yardımcılıklarına ise Dr. Mesut Karabulut ve Murat Kardaş atandı. Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde de mevcut başhekim Hamza Koca koltuğunu korurken, yardımcılığına Bülent inceoğlu ve ilhami Uğur  atandığı öğrenildi. 

YAZICIOĞLU YÖNETiCi OLDU

Uzun süreden beri Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan Dr. Atilla Yazıcıoğlu, yapılan değişiklikle, aynı hastaneye yönetici olarak atandı. Yazıcıoğlu’dan boşalan başhekimlik koltuğuna Bismil Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Vefik Çelebi atandı. Başhekim yardımcılıklarına da Erdem Karadeniz ve Murat Bayrak getirildi. 

iLÇELER DE DEĞiŞTi

Sağlıktaki revizyon ilçeleri de kapsadı. Diyarbakır’ın Bismil, Ergani, Lice, Kulp ve Hazro gibi bütün ilçe sağlık grup başkan ve yardımcıları da değiştirildi. 

YAĞMUR KLiNiK ŞEFi OLDU

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kurucu Başhekimi Prof.Dr. Yusuf Yağmur’un, yapılan değişiklikle başhekim yardımcılığı görevinden alınarak, aynı hastanede genel cerrahi servisinin klinik şefliği görevine getirildiği bildirildi. 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı