Advert

Ergani Devlet hastane başhekimi belli oldu

Ergani devlet hastanesi başhekimliliğine iç hastalıkları uzmanı Mikail Yetmiş önümüzdeki günlerde görevine başlayacak.

Ergani Devlet hastane başhekimi belli oldu
Bu içerik 3939 kez okundu.

 

Uzman Dr. Mikail Yetmiş 2004-2005 tarihleri arasında Ergani Mustafa Topalan sağlık ocağı ve devlet hastanesi pratisyen hekim olarak görev yaptı. iç hastalıkları uzmanlığını kazanarak ilçeden ayrıldı.

Uzmanlığını bitirdikten sonra Silvan Devlet hastanesinde iç hastalıkları uzmanı olarak atandı. Sağlık Bakanlığının teşkilat yasasının değişiklik nedeniyle tüm başhekimlerin görevleri sona erdirildi. Yasa değişikliği kapsamında sözleşmeli başhekim atamaları başladı. Uzun zamandan beri sır gibi saklanan Ergani Devlet hastanesi başhekimliği görevine uzman Dr. Mikail Yemiş’in geleceği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre mevcut başhekimi Salih Akatay’ı arayarak, Kamu Hastaneleri kurumu başkanlığıyla sözleşme imzalayarak önümüzdeki hafta ortalarında göreve başlayacağı öğrenildi.

Ergani Devlet hastanesinin Başhekimi belli olurken halen hastane müdürü kimin olacağı merak konusu oldu. Ergani Devlet hastanesi müdür yardımcısı Sait Gögercin’in Eğil Devlet hastanesine müdür olarak atanacağı iddialar arasında yer almaktadır.

Hastanemiz müdürlüğüne yeni yasa gereği en az iki müdürün görevlendirileceği, Mevcut müdür Erdal Aslan ile  hastanede röntgen teknisyeni görev yapan Abbas Çelik’in şanslarının fazla olduğu konuşulmaktadır.  Yeni uygulama ile  müdür ve başhekimlerinin yetkilerinin kısıtlanarak tüm yetkilerin hastane yöneticilerinden toplanacak. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı