Advert

Restorasyonu tamamlanan Saint George Kilisesi sanatseverleri ağırlayacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, turizm açsından önemli bir yere sahip olan tarihi Sur ilçesindeki Saint George Kilisesi’nde onarım çalışmalarını tamamladı

Restorasyonu tamamlanan Saint George Kilisesi sanatseverleri ağırlayacak
Bu içerik 1501 kez okundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, turizm açsından önemli bir yere sahip olan tarihi Sur ilçesindeki Saint George Kilisesi’nde onarım çalışmalarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel öneme sahip mekânlarının turizme kazandırılarak işlevsel hale getirilmesi için yatırımlarına devam ediyor.

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Diyarbakır Kalesi’nin ayakta duran 99 burcundan 24’ünde devam eden restorasyon çalışmalarıyla bütünlük oluşturması için 2008 yılından beri sanat galerisi olarak kullanılan İçkale’deki Saint George Kilisesi’nde, zaman içerisinde tekrar onarıma ihtiyaç duyulması üzerine çalışma başlattı.

Geçen yıl Eylül ayında restorasyon çalışmasına başlayan ekipler, kubbe ve dam örtüsünde bazı bölümlerini tamir ederek, yalıtım uyguladı ve derzleri yeniledi.

Yapının yakın çevresine göre alt kotta kalması sebebiyle oluşan su kaynaklı problemleri, drenaj sistemiyle çözüme kavuşturuldu.

Tarihi kilise ışıklandırıldı

Büyükşehir Belediyesi, tarihi yapının gece estetik görünmesini sağlamak için bahçenin zeminine ve kilisenin belirli bölümlerine spot ışıklar yerleştirdi.

Kilisede uygulanan ışıklandırma sistemiyle yapının gece saatlerinde daha belirgin halde görünmesini sağlandı.

Restorasyonu tamamlanan Saint George Kilisesi, sanat galerisi olarak ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Saint George Kilisesi

İçkale’nin kuzeydoğu köşesinde yer alan ve yapım tarihi kesin olarak bilinmeyen Saint George Kilisesi, yapıda kullanılan malzemeler ve inşa tarzından dolayı MS 2'nci yüzyıla ait olduğu düşünülmektedir.

Artuklular Dönemi'nde sarayın hamamı olarak kullanılan kilisede, bazı kaynaklarda sibernetiğin kurucusu sayılan Cizreli bilgin Eb-ül İz El Cezeri’nin imal ettiği robotların kullanıldığı yazılmaktadır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı