Advert

Başkan Lale,Öğrencilerin Talebini Yerine Getirdi.

Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale,Hani Belediyesi’ne bağlı Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi’nde bulunan Kütüphaneyi öğrencilerin talebi üzerine, yaklaşık 1.5 yıl aradan sonra kapılarını tekrar öğrencilere açtı.

Başkan Lale,Öğrencilerin Talebini Yerine Getirdi.
Bu içerik 1249 kez okundu.

Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale,Hani Belediyesi’ne bağlı Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi’nde bulunan Kütüphaneyi öğrencilerin talebi üzerine, yaklaşık 1.5 yıl aradan sonra kapılarını tekrar öğrencilere açtı. Pandeminin yoğun yaşandığı süreçte toplum sağlığının korunması adına ve yayınlanan genelgeler doğrultusunda faaliyetine ara veren Kütüphane, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte yeniden hizmet vermeye başladı.

 

COVID-19 salgını dolayısıyla 14 Mart 2020  tarihinde kapatılan ve girilen yeni normalleşme süreci ile birlikte 8 Haziran’da tekrar kapılarını açan Kütüphane’de,kullanıcılara her türlü olanak sunulurken, sosyal mesafe kurallarına da sıkı sıkıya bağlı kalınıyor.

 

Kütüphane Tekrar Kapılarını Öğrencilere Açtı

 

Kütüphane, binanın 2.katında sessiz ve ferah ortamı ile hizmet veriyor. Yeniden hizmete açılan Kütüphane Hafta içi Sabah 10-16:00 saatleri arasında kullanıcılarına hizmet veriyor. Gençler temiz hava eşliğinde derslerini çalışıp, kitaplarını okuyabiliyor.Kütüphanenin hemen yan tarafında bulunan Bilim ve Teknoloji odaları da öğrencilerden gelen yoğun talep dolayısıyla hafta içerisinde hanili .çocuklara hizmet verecek.

 

Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale; "Maskesi olmayan kullanıcılar kütüphaneye alınmazken, girişte ateş ölçümleri de yapılarak, ateşi 38 ve üstündeki öğrenci ve ziyaretçilerin kütüphaneye girişine izin verilmeyecek.Numaralandırılmış masalarda da kimin oturduğunun tespiti için, kayıt ve ödünç verme masasında kayıt oluşturulacak. Bu sayede sağlık ön planda tutulmuş olacak. Kütüphanede verilen Wi-Fi hizmeti de devam edecek. Kütüphaneye gelen öğrenci ve ziyaretçi kullanıcılar ücretsiz çay ve kahve ikramlarından da faydalanacaklar" diye konuştu.

 

Kütüphane’nin tekrar faaliyete geçmesinden mutlu olduklarını belirten öğrenciler, ise "Sessiz, sakin ve hijyenik bir ortamda ders çalışırken, personeller de güler yüzleri ile hizmet vermeye devam ediyor. Çok memnunuz, belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dediler.

 

Öğrenciler, pandemi sürecinden sonra yaklaşan sınavlara daha iyi hazırlanmak için Hani Belediye Başkanlığına giderek kütüphanenin tekrar açılması için taleplerini iletti. Öğrenciler; "Taleplerimizi yerine getiren Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Kütüphanenin açılması bizleri mutlu etti. Ayrıca her türlü önlem alındığı için, buraya güvenli bir şekilde gelebiliyoruz” dediler.

 

Pandemi sürecinin kendileri için zor geçtiğinden evde rahat bir çalışma ortamı bulamadıklarından yakınan öğrenciler, “Kütüphanemizin açılmasından dolayı çok memnunuz. Burada sosyal mesafe kuralı başta olmak üzere tüm sağlık kurallarına azami dikkat ediliyor. Böylece biz de güvenle burada ders çalışıp sınavlarımıza hazırlanabiliyoruz” diye konuştular.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı