Advert

Dicle'de taşıma yapacak şoförler bilgilendirildi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşıma ihalesini alan servis şoförlerine eğitim semineri verildi.

Dicle'de taşıma yapacak şoförler bilgilendirildi
Bu içerik 3510 kez okundu.

 

ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından Necati Ceylan Lisesi konferans salonunda verilen seminerde, şoförlerin 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında öğrenci taşımalarını sağlıklı bir şekilde yapmaları hedeflendi. Taşımalı eğitimle öğrenim gören öğrencilerin sağlığı için servis şoförlerinin daha fazla dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden ilçe Milli Eğitim ibrahim Coşkun Çelik, “Eğitim gören öğrencilerimiz her şeyden önemlidir.

Öğrencilerimizi okula getirirken mutlaka velilerinden teslim alın ve okula teslim ederken de mutlaka görevli öğretmen arkadaşlarımıza teslim edin. Bu konularda yüksek hassasiyet göstermenizi rica ediyoruz” dedi. Dicle'de 2 taşıma merkezine 58 araçla, 180 iş günü boyunca toplam 748 öğrencinin götürüldüğünü söyleyen Çelik, çocukların okula ve evlerine zamanında ulaştırılmaları konusunda sürücüleri uyardı.

ilçe Jandarma Komutanlığı Trafik memuru Uzman. J.4 K. Çavuş Ömer Güneş ve Jandarma Başçavuş Arif Yılmaz, okul servis araçları hizmet yönetmeliği, Taşımalı Orta öğretim Yönetmeliği, taşıma şartnamesi ve sözleşmeleri hakkında seminere katılanlara bilgi verdi.

Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'ne göre açıklanan kurallara uymayanların idari para cezası ile cezalandırılacağını anlatan Trafik Polis Memuru Bayram Ay, servis şoförlerine; Araçlarda bulunan `Okul Taşıtı' ve `Dur' yazan levhalar, araçların imal, tadil ve montajları, araç kapıları, uyarıcı ve ikaz lambaları, araçların pencere, cam ve iç düzenlemeleri konularında eğitim verdi.

Toplantının bitiminde Dicle Kaymakamı Çağlayan Kaya, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.



Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine