Advert

Dicle ilçesine 80 km'lik yol yapıldı

Diyarbakır'ın Dicle ilçe merkezi ve köylerinde 2012 yılı içerisinde 5 ayda 80 kilometrelik yol yapıldı.

Dicle ilçesine 80 km'lik yol yapıldı
Bu içerik 3216 kez okundu.

Dicle Kaymakamı Çağlayan Kaya, 2012 yılının ilçe ve köyleri için çok verimli olduğunu söyledi.Kaya, "2012 yılında beş ay gibi kısa bir süre içerisinde, ilçemiz köy ve mezralarına toplamda 80 kilomerte yol yaptık, bu miktar ilçemiz için büyük bir kazanım olduğu kadar büyük bir başarıdır.

Yapılan yollarımızı gün gün, aşama aşama takip ettik ve yollarımızın kalıcı olması için asla taviz vermedik. Beş ayda yapılan 80 kilometrelik yol ilçe halkımızı memnun etmiştir ve bizleri de sevindirmiştir. Bu vesile ile yollarımızın yapımında görev alan ilçe özel idare ekiplerimize, şantiye ekiplerimize ve mühendislerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Çağlayan Kaya, 2012 yılında yapılan yol ile birlikte geçmiş yıllara oranla yolların yapılan çalışmalarda yüzde 40 arttığını söyledi. Kaya, "il özel idaremizin gönderdiği ödenekle toplamda; 31,8 kilometre birinci kat asfalt, KÖYDES kapsamında gönderilen ödenek ile; 39,2 kilometre birinci kat ve ikinci kat asfalt, stabilize yol serme, sulama ve sıkıştırma işleri yapıldı.

Kültür Bakanlığı'na, kaymakamlığımızca sunduğumuz projemizin kabul edilmesiyle Kral Kızı ve Gölbaşı yolunun 9 kilometrelik kilometrelik alt temel kaplama yapım işi ile olmak üzere toplamda 80 kilometre yol yapılmıştır. Dolayısıyla, 2012 yılında yapılan yol miktarı geçmiş yıllara nazaran yol yapımında yüzde 40 artmıştır. Yapılan yolların Dicle halkına hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca, iki yıldır yapılamayan Bukardi-Kurşunlu yolu bu sene yapılmış, 2,8 kilometre birinci kat asfaltı dökülerek halkın hizmetine sunulmuştur" diye konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır Büyükşehir’den ilk tasarruf icraatı!
Diyarbakır Büyükşehir’den ilk tasarruf icraatı!
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı