Advert

Teslim olan PKK'lıdan çarpıcı sözler

"Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in açıklamaları beni çok duygulandırdı ve bana cesaret verdi. Bu sözler üzerine örgütten ayrılıp teslim olmaya karar verdim"

Teslim olan PKK'lıdan çarpıcı sözler
Bu içerik 3267 kez okundu.

PKK'nın dağ kadrosundan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı F.A., ifadesinde Emniyet Müdürü Recep Güven'in sözlerinden cesaret alıp teslim olduğunu anlattı.

Yaklaşık 2 yıl önce PKK'ya katılarak Tunceli kırsalında faaliyet yürüten Diyarbakır'ın Ergani ilçe nüfusuna kayıtlı F.A. adlı PKK'lı, güvenlik güçlerine teslim oldu. Jandarmadaki ifadesinin ardından Diyarbakır'da TMK 10. maddesi ile görevli savcıya ifade veren F.A., Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in sözlerinden cesaret alarak teslim olduğunu söyledi. PKK'lı F.A.'nın ifadesinde "PKK örgütüne katıldığım için pişmanım ve pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorum. PKK örgütünden kaçtıktan sonra ilk başlarda teslim olmaktan korktum. Fakat kaldığım evde televizyondan izlediğim Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in açıklamaları beni çok duygulandırdı ve bana cesaret verdi. Bu sözler üzerine örgütten ayrılıp teslim olmaya karar verdim" dediği öğrenildi. Hiçbir eyleme katılmadığı belirlenen F.A., etkin pişmanlıktan yararlanıp serbest kaldı.

GÜVEN HAKKINDA iNCELEME DEVAM EDiLiYOR

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, geçtiğimiz hafta yeni göreve başladığı kentte gazetecilerle tanışma toplantısında "Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz" şeklindeki açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sert tepkisine maruz kalan Güven hakkında inceleme başlatılmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettişler tarafından inceleme sürüyor.

AHT MUHABiRi iLYAS AKENGiN'iN HABERi

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır Büyükşehir’den ilk tasarruf icraatı!
Diyarbakır Büyükşehir’den ilk tasarruf icraatı!
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı