Advert

Okul sütü haftada 3 gün dağıtılacak

Geçtiğimiz yıl dağıtılmaya başlanan ve Diyarbakır başta olmak üzere bir çok kentte öğrencilerde ç˜zehirlenme belirtilerineç™ yol açınca, bir süre dağıtımı durdurulan okul sütü, bu yıl da dağıtılacak. Ancak, okul sütü, bu yıl öğrencilere haftada 3 gün dağı

Okul sütü haftada 3 gün dağıtılacak
Bu içerik 3127 kez okundu.

Yeni eğitim yılının 2. döneminde yürütülecek çalışma kapsamında her öğrenciye haftada 3 gün, 200 mililitre sade UHT içme sütü dağıtılacak.

Bakanlar Kurulu kararıyla

Okul Sütü Programı Uygulama Esasları Hakkında Karar resmi gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı’yla yürürlüğe kondu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa hazırlanan ve 2012-2013 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde yürütülecek olan Okul Sütü Programı (Program) kapsamında ilkeler belirlendi. 

Süt dağıtım esasları belirlendi

Kararla, ana sınıfı dâhil olmak üzere ilkokul öğrencilerine, süt içme alışkanlığını kazandırmak ve dengeli beslenme suretiyle gelişme oranlarını artırmak amacıyla UHT içme sütü ambalajlı, UHT içme sütü dağıtılmasına ilişkin esaslar belirlendi. Çalışmada Milli Eğitim Bakanlığı’nca belirlenecek olan okullarda anaokulu ve ilkokul öğrencilerine haftada 3 gün, 200 ml sade UHT içme sütü dağıtılacak. Program doğrultusunda dağıtılacak sütün temini ve dağıtım takvimi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenecek. Program süresince yapılacak okul sütü sevkiyatları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenecek kriterlere uygun olarak yapılacak. Okul sütü sevkiyatları, il içinde il milli eğitim müdürlüklerinin organizasyonu ve kontrolünde yüklenici tarafından yapılacak. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sorumlu

Süt dağıtım programın koordinasyonu ile okul sütünün tedariki ve illere dağıtımından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sorumlu olacak. Okul Sütü Komisyonu tarafından kabul edilen sütün muhafaza edilmesi ve/veya ettirilmesi, okullara ulaştırılması, dağıtılması ve uygun şartlarda tüketimlerinin sağlanmasını Milli Eğitim Bakanlığı yürütecek. Sağlık Bakanlığı ise program uygulama döneminde öğrencilerin gelişme oranlarının ve süt tüketimi alışkanlıklarındaki değişikliklerin tespitine ilişkin çalışmaları yapacak. 

Duyarlılığı olanlara süt verilmeyecek

Aile hekimleri, öğretmenler ve/veya veliler tarafından süte karşı duyarlılığı tespit edilen öğrenciler okul yönetimleri tarafından program dışında tutulacak. Dağıtılacak UHT içme sütü Türk gıda mevzuatına uygun olacak. illerde; vali yardımcısı başkanlığında il gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüğü, defterdarlık ve il sağlık müdürlüğü temsilcilerinden oluşan ve Programın yürütülmesinden sorumlu Okul Sütü Komisyonu kurulacak. Okul Sütü Komisyonu, mal muayene ve kabul komisyonu olarak görev yapacak. Programın tanıtımı ve programda yer alan kişi ve kuruluşların eğitimleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının katılımıyla Ulusal Süt Konseyi tarafından yapılacak. 

Genel bütçeden karşılanacak

Yapılacak ödemeler için gerekli kaynak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına genel bütçeden tahsis edilen ödenekten karşılanacak. Ödemeler ve diğer hususlarda denetimi sağlayacak tedbirleri, programdaki sorumluluklarına göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı alacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır Büyükşehir’den ilk tasarruf icraatı!
Diyarbakır Büyükşehir’den ilk tasarruf icraatı!
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı