Advert

Yerel yönetişim eğitimleri sona erdi

Yerel Yönetim süreçlerine vatandaş katılımını artırmayı amaçlayan, Avrupa Birliği ve Türkiye'nin ortak finansmanıyla yürütülen Stratejik Yerel Yönetişim Eğitimleri sona erdi

Yerel yönetişim eğitimleri sona erdi
Bu içerik 3430 kez okundu.

Bağlar Belediyesi, “Stratejik Yerel Yönetişim Eğitimleri” projesi kapsamında “Yerel Düzeyde Katılımcı Stratejik Yönetişim Eğitimi” seminerine ev sahipliği yaptı. Diyarbakır Dedeman Otel'de gerçekleştirilen eğitim programına Bağlar Belediyesi yöneticileri, Kent Konseyi yöneticileri ve üyeleri, mahalle muhtarları, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile STK temsilcilerinden oluşan çok sayıda kişi katıldı.

Eğitimde vatandaşların yerel yönetim süreçlerine katılımının önemi, katılımı sağlamanın yolları, kent konseylerinin nasıl daha etkin hale getirilebileceği ve tüm bu süreçlerde kullanılması gereken etkin iletişim yöntemleri ve iletişim stratejisi gibi konular tartışıldı. Bu proje ile Türkiye'de yerel düzeyde katılımcı stratejik planlama ve yönetişimin geliştirilmesi için yerel yönetimlerinin kapasitelerini artırmak, yerel yönetim reformunun kapsamını genişletmenin amaçlandığı ifade edildi. Projeye katılan yerel yönetimlerin katılımcı, şeffaflık ve hesap sorabilirlik anlamında stratejik planlama ve programlama kapasitelerinin geliştirilmesi hedeflendi. 26 pilot belediye içinde yer alan Bağlar Belediyesi ile daha önce içişleri Bakanlığı arasında “Yerel Düzeyde Katılımcı Stratejik Yönetişimin Geliştirilmesi” amacıyla bir protokol imzalanmıştı.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi