Advert

ADAYLIĞI KABUL EDİLMEYEN ÇİÇEK’TEN TEPKİ

AK Parti’de Diyarbakır’da seçimin faturasının kesildiği 12 ilçe başkanın görevden alınmasıyla başlayan değişim süreci, kongrelerle devam ediyor. Adaylıktan dolayı sancılı geçen kongrelerde yer yer gerilim yaşanıyor.

ADAYLIĞI KABUL EDİLMEYEN ÇİÇEK’TEN TEPKİ
Bu içerik 11544 kez okundu.

Diyarbakır’da 31 Mart 2019’daki seçimlerde ciddi bir varlık göstermeyen AK Parti’de, seçimin faturasının kesildiği 12 ilçe başkanın görevden alınmasıyla başlatılan değişim süreci, kongrelerle devam ediyor. Görevden almalarının ardından yapılan atamalarla 7’nci olağan kongre sürecine giren ilçelerde, yer yer adaylık nedeniyle gerilimler yaşanıyor. Bu süreçte birçok aday, adaylıktan çekilirken adaylıkları kabul edilmeyenler ise, sürece tepki gösteriyor.

ADAYLIĞI KABUL EDİLMEYEN ÇİÇEK’TEN TEPKİ

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, önceki gün yapılan AK Parti Ergani 7. Olağan İlçe Kongresi’nde gerilim yaşandı. Kongrede, adaylığı kabul edilmeyen Ahmet Çiçek, duruma tepki gösterdi. Çiçek, adaylığının kabul edilmemesi nedeniyle AK Parti Genel Merkez Güneydoğu İlleri Koordinatörü Ejder Açıkkapı ile AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak’ı suçladı. Tek liste girilen seçimde, 350 delegenin oyunun tamamını alan Fırat Dolu, AK Parti Ergani İlçe Başkanlığına seçilirken, adaylığı kabul edilmeyen Ahmet Çiçek, kongrenin yapıldığı Ergani Gençlik Merkezi Spor Salonu önünde, olaya tepki gösterdi.

‘BU PARTİ KİMSENİN AİLESİNİN PARTİSİ DEĞİLDİR’

İçerde kongre yapılırken destekçileriyle birlikte salonun önünde adaylığının kabul edilmemesine tepki gösteren Çiçek, “Bu adaletsizliği yapan Serdar Budak, Ejder Açıkkapı’dır. Partiye yanlış yapıyorlar. Bu pisliklerini herkes görsün. Basın bile cevap vermiyor, basını bile susturmuşlar. Yapılan bu yanlışların herkesin görmesini istiyorum. Bu konuyu herkesin bilmesi gerekir. Delege olmayanlar, emniyet mensupları bile içeriye bırakılmıyor. Bu kadar halkı kimse ezdiremez. Biz AK Parti’liyiz. Biz, Recep Tayyip Erdoğan’ın nefereyiz. Hiçbir şekilde kimse bizi susturamaz. AK Parti halkın partisidir. Bu parti kimsenin ailesinin partisi değildir. Herkes bunu çok iyi bilsin: Bu parti halkın partisidir, bu dava halkın davasıdır. Bu dava hak davasıdır. Yapılan bu yanlışlıkları herkes görsün, herkes bilsin.” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak