Advert

Mazlum-Der askerlerin serbest kalmasını istedi

insan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Diyarbakır Şubesi, 7 Ağustos 2012 tarihinde Diyarbakır Bingöl karayolunda, PKK tarafından kaçırılan 3 askerin serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Mazlum-Der askerlerin serbest kalmasını istedi
Bu içerik 3644 kez okundu.

Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi'nde yapılan açıklamaya, 7 Ağustos 2012 tarihinde kaçırılan 3 askerden biri olan Ramazan Başaran'ın ailesi de katıldı. Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıhan, kendilerinin barışın sıkça dile getirildiği bu dönemde kaçırılan 3 askerin sağsalim serbest bırakılıp ailelerine teslim edilmesi çağrısında bulunduklarını söyledi. Sadece bununla yetinmediklerini belirten Sarıhan, “Aynı zamanda daha önce kaçırılan ve hala PKK'nın elinde olduğu bilinen kaymakam adayı polis ve sivil vatandaşların yine serbest bırakılmasını talep ediyoruz. iki ay önce yine çağrıda bulunmuştuk, serbest bırakılmalarına ve ailelerine teslim edilmelerine yönelik ama hala mağduriyet devam ediyor. bizler için çok değerli olan kutsal olan analarımızın ağlamaması için 3 askerin sağsalim teslim edilmesini talep ediyoruz. Bu teslim edilme diyaloga ve barışa yönelik olarak atılacak olan adımları ciddi manada kolaylaştıracağına inanıyoruz. Devlet yetkililerinin ve PKK'nın üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini talep ediyoruz. Operasyonların durmasını ve yapılan saldırı ile alı konmaların son bulmasını talep ediyoruz” dedi.

“KOLUMU KANADIMI KAYBETTiM”
Kaçırılan askerlerden Ramazan Başaran'ın annesi Besse Başaran Kürtçe yaptığı konuşmada gözyaşlarını tutamayarak, “Bayramın gelmesi öncesinde oğlumu görmek istiyorum, ölümümden önce. O da dağdakiler de bizim çocuklarımızdır. Onların da anneleri babalarının içi yanıyor. Allah herkese rahmet sunsun barış ortamı sağlansın, Allah Ramazan ve arkadaşlarının da yanında olsun. Bana çok yardım ederdi Ramazan. Geçtiğimiz kış, Ramazan çocuğu gibi bana bakardı, elimi ayağımı yıkardı, yemeğimi önüme getirirdi. Kolumu kanadımı kaybettim. Oğlumu serbest bıraksınlar” diye konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak