Advert

Bismil'e 5 katlı kadın merkezi

Bismil Belediyesi, tarafından üç ay önce yapımına başlanılan 5 katlı Kadın Merkezi'nin son çalışmalarını Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu yerinde inceledi.

Bismil'e 5 katlı kadın merkezi
Bu içerik 3156 kez okundu.

Bismil Belediyesi tarafından istasyon Caddesi'nde yapımına başlanılan Kadın Merkezi'nde incelemelerde bulunan Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, Bismil Belediye Başkan yardımcısı Songül Kaptan ve belediye kadın çalışanları çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Eminoğlu, kadın merkezinin son hazırlıkların yapıldığını ve çok yakında ilçe kadınların hizmetine açmayı planladıklarını açıkladı. Binanın içini dolaştıktan sonra imar işleri Müdürü ve Fen işleri Müdüründen teknik bilgileri alan Eminoğlu, yaklaşık üç aydır yapımına başlanılan Kadın Merkezi'nde mesleki, sağlık, danışmanlık, eğitimlerin yanı sıra kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları için verilecek olan eğitim ile kadınlara ayrıca istihdam alanları yaratmayı amaçladıklarını söyledi. Kadının tüm sorunlarına cevap olabilecek ve kadınların örgütlenip çözüm üretecek bir merkez olduğunu belirten Eminoğlu, ayrıca bu merkezde kadınların her türlü mesleki eğitimlerin alabileceğini söyledi.
Kadının var olan gücünü ortaya çıkarmak ve günümüzde kadına gerekli birçok alanda hizmet vermeyi amaçladıklarını belirten Eminoğlu, “Kadın Merkezi'mizde Kütüphane, Çocuk Oyun Parkı, Bilgisayar odası, Konferans salonu, Resim, El sanatları, Takı Atölyesi, Kadın El emeği stantları, kadınlar için kafeterya, kadın sağlık odası, rehberlik ve danışmanlık odası, mutfak, farkımız yok odası, dil ve eğitim odası, Kültür ve Sanat atölyesi, Kuaför salonu, Dikiş ve nakış Atölyesi, gibi birçok alanda kadına hizmet verecektir. Ayrıca Kadın Merkezi'nde üretilen, çeyizlik, Ev eşyaları, süs eşyaları Merkezi'mizde satışı gerçekleştirerek, kadınlara istihdam alanları oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak