Advert

DİCLE KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİ’NDE EĞİTİM DÖNEMİ!

Dicle Kültür ve Sanat Derneği, koronavirüs salgını nedeniyle faaliyete geçiremediği kurs ve atölye çalışmalarına start veriyor

DİCLE KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİ’NDE EĞİTİM DÖNEMİ!
Bu içerik 8471 kez okundu.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde geçtiğimiz yıl kurulan ancak koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çalışmalarına başlayamayan Dicle Kültür ve Sanat Derneği, atölye ve kurslarına start verme kararı aldı. Dernek, gitar, bağlama, erbane, resim ve fotoğraf kursları için kayıt almaya başladı.

Ahmet Yılmaz

Kurslar ve tedbirler

Çalışmalarına ilişkin konuşan dernek yöneticilerinden Ahmet Yılmaz, salgına karşı sıkı önlemler alarak kurs ve atölyelerine başlayacaklarını belirtti. Kayıtlarının sürdüğünü ve ilgiden memnun olduklarını kaydeden Yılmaz, “Bütün sınıflar dezenfekte edildi. Koruyucu maske ve dezenfektanlar da bulunmakta. Öğrenci sayısını dersliklerde az tutup, mesafeleri de koruyacağız. Her sınıfta iki ya da en fazla üç öğrenci yer alacak. Kursları öğretmenlerimiz verecek. Atölye kursları hafta sonları farklı saat aralıklarında iki saat şeklinde verilecek” bilgilerini paylaştı.

Öğrencilerle koro

Gitar, bağlama, erbane ve resim kurslarına yetişkinlerin, fotoğraf çekme atölyesine ise çocukların katılabileceğini aktaran Yılmaz, 40 kursiyer sayısı hedeflediklerini dile getirdi. Yılmaz, “Sur bizim için çok önemli bir yer. Sur’un çocuklarına ve gençlerine böyle bir imkan sunmak istedik. Hatta bu atölyelerin sonunda tüm öğrencilerin içinde yer alacağı bir koro da oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.   (Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı