Advert

Türk'ün koronavirüs isyanı!

Diyarbakır’da uzun süre ulusal ve yerel gazetelerde çalışan gazeteci Mehmet Türk, koronavirüs şüphesiyle annesini hastaneye götürdüklerini, test kiti olmadığı için annesinin eve gönderildiğini belirterek, Vali Münir Karaloğlu’na seslendi.

Türk'ün koronavirüs isyanı!
Bu içerik 4777 kez okundu.

Diyarbakır’da alınan tedbirlere uyulmaması nedeniyle koronavirüs vakaları her geçen gün artıyor.  Kentte uzun süre yerel ve ulusal basında çalışan gazeteci Mehmet Türk, koronavirüs şüphesiyle sabah annesi Hatan Türk’ü (77) hastaneye götürdüğünü söyledi.

Hastanede test kitinin bittiğini iddia eden Türk, siyasi parti ve STK temsilcilerine tepki gösterdi. Türk , annesinin başından geçenleri şu şekilde anlattı, “Annem Hatun Türk (77 yaşında ve bir çok kronik hastalığı bulunuyor.  Bugün 17 Ağustos 2020 koronavirüs şüphesiyle sabah Diyarbakır Sellahattin Eyubi Devlet Hastanesi Acil Servisine götürdük. Sabah 06.30'dan 09.46'ya kadar test için beklettiler. Bu arada akciğer filmi çekildi. Sonra "test kiti ya da test çubukları dedikleri alet yok" deyip "kusura bakmayın eve gidip kendi imkanlarınızla hastanızı izole edin edin" dediler. Diyarbakır bu kadar sahipsiz bir kent mi? 2 milyon nüfusu olan bir şehirde insanlar ölüme terk ediliyor. Hiç bir vekilin sesi çıkmıyor. Siyasi parti ve STK temsilcileri sus pus. Ölüm bu kadar ucuz olmamalı. Seçim zamanlarında oy istemeye gelenler; eğer anneme bir şey olursa, emin olun seçim zamanında bu kadar rahat bir şekilde oy isteyemezsiniz. Bunun hesabını sorarım size. Bu ilin valisi sayın Münir Karaloğlu; sizden ricam bu işe bir el atmanız. Benim annem ve bu durumdaki insanlar bu şekilde ölüme terk edilmesin. Yerel basın temsilcileri, bir meslektaş olarak size sesleniyorum. Bu durum çok vahim ve ciddi. Bu konuya duyarlı olmanızı bekliyorum” talebinde bulundu.

Konuyla ilgili görüştüğümüz hastane yetkilileri ise söz konusu iddianın doğru olmadığını belirterek, hastanede 500’e yakın test kitinin olduğunu ve test konusunda herhangi bir problem yaşamadıklarını kaydetti. (Haber Merkezi)

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı