Advert

Köprüye tahrip gücü yüksek bomba yerleştirildi

Diyarbakır-Mardin karayolu üzerindeki A‡arıklı beldesinde bir köprüye tahrip gücü yüksek bomba konuldu. Bombanın havaalanı güzergA¢hında olması nedeniyle uçakların iniş ve kalkışı durduruldu.

Köprüye tahrip gücü yüksek bomba yerleştirildi
Bu içerik 3133 kez okundu.

 

Diyarbakır’a 20 kilometre uzaklıktaki Çarıklı beldesi girişinde bulunan bir köprünün altına tahrip gücü çok yüksek patlayıcı tuzaklandığı yönünde polise ihbar yapıldı. ihbar üzerine yol trafiğe kapatılırken, polis alarma geçti. Bölgeye terörle mücadele ekipleri sevk edildi. Diyarbakır-Mardin karayolu ile şehirlerarası karayoluna çıkan tüm yollar polis tarafından kapatıldı. Bölgeye daha sonra bomba uzman ekipleri sevk edildi. Özel harekât polisleri bölgede önlem alındı. Olası bir patlamanın önüne geçilmesi amacıyla çevrede frekans karıştırıcı Jammer araçlar çalıştırıldı. Bir polis helikopterleri sürekli uçarak, köprü çevresini gözetim altında aldı.

Bombanın tahrip gücünün çok yüksek olduğu belirtilirken, telsizlerden güvenlik birimlerinin çok dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı. Bu arada, bombanın havaalanı güzergâhında olması nedeniyle havaalanı yetkilileri iniş ve kalkışlarının bir süre durdurulması yönünde uyarıldı. 

Mutfak tüpüne yerleştirilmiş bomba düzeneği uzman ekiplerce etkisiz hale getirildi. Düzeneğe yaklaşık 200 metre uzunluğunda bağlı bir kabloda bulundu. Patlayıcının etkisiz hale getirilmesinin ardan yol trafiğe açıldı, uçuşlar yeniden başladı. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı